Vatan Hepimizin... - İSMAİL HAKKI DALAK

Vatan Hepimizin...


Papaz görünümlü bir Casus için ABD bize ekonomik savaş açtı. Bunu çok iyi anlarım. Hani eskiler derler ya, gâvur işte gâvurluğunu yapacak. Yapacaklar tabi ki. Her zaman yaptıkları gibi.

Parası olan olmayan herkes dövizle yatıp altınla kalkar oldu. Bu mu Vatan sevgisi? Herkes elinde ne varsa bozduracak. Bir Dolar, bir Euro, bir gram Altın artık ne varsa, bankalara giderek Türk Lirasına çevirelim. Bireysel olarak kayıplar elbette olacak. “Söz konusu Vatan ise gerisi teferruattır”, diyen Vatansever kardeşlerim. Vatan mı yoksa mal mı canın yongası. Görelim, bakalım. “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünü dillerinde pelesenk edenler, sizleri bekliyorum.

Kurtuluş Savaşı sırasında Pakistanlı kadınlar, kollarındaki bilezikleri, kulaklarındaki küpeleri Mustafa Kemal'e göndermişlerdi. Ne için? Kurtuluş mücadelesi verilsin diye, İslam’ın sancağı düşmesin diye, mazlumlar hamisiz kalmasın diye. Peki öyleyse.

En tepeden, en alttaki vatandaşımıza kadar gün “Milli Seferberlik” günüdür. “Benim Ülkem Benim Param” diyecek yürekli kardeşlerim, kalmasın bir Dolarımız, bir Euro’muz, bir gram altınımız. Cebimizde sadece Türk Lirası olsun, o bize yeter. Kâfirle de işimiz olmaz, parasıyla da. Gün Milli Mücadele günüdür.

Her zaman bizlerle uğraşacak bir şeyler buldular. Bazen eli kanlı Ermeni terör örgütü ASALA’yı, bazen kansız APO itini, bazen FETÖŞ denen soysuzu, bugün de paralarını çıkardılar. Bakalım yarın nelerini çıkaracaklar? Aman delikanlılar kendinize dikkat edin…

Gün mücadele günüdür. Gün Hz. Hatice olma günüdür, gün Hz Ebubekir, Hz. Ömer olma günüdür. Onlar İslam’ın kurtuluşu içi her şeylerini verdiler. Onlar örnek oldular, önder oldular. Yoktan bir din (İslam) Allah’ın yardımı onların fedakârlıklarıyla oldu. Bugün herkes fedakârlık yapmalı, örneklere de ihtiyacımız var, önderlere de, tıpkı o günlerde ki gibi, tıpkı O büyük zatlar gibi…

Kayserili pazarcı Süleyman Aydoğdu, iki kamyondan birini “nasıl olsa tekrar kazanırız” diyerek devlete bağışlıyorsa, siyasetçiler sizlerde en azından birer aylığınızdan vazgeçin bakalım. Ülke zorda kardeşim. Hükümet, muhalefet haydi maaşlarınızı artırırken göstermiş olduğunuz birlikteliği bugünde bekliyoruz.

Herkes elini taşın altına koyacak, koymalı da. Yoksa yarın mahşerde, bu Vatan uğruna canlarını veren Mehmetçiklerimize ne deriz? Elini kolunu, bacağını, gözünü, kulağını kaybeden gazilerimize ne cevap veririz? Yetim kalan Ahmet’e, Ali’ye, Ayşe’ye, Fatma’ya nasıl cevap verebiliriz, nasıl yüzlerine bakabiliriz. Kimilerine göre Bedelli, bana göre Ücretli Vatanseverler sizleri de dövizlerinizi, altınlarınızı bozdurmak için bankalara bekliyoruz.

Son söz, Mal Canın yongasıdır, doğrudur. Unutmayalım ki, Vatan olmadan eş, çocuk, mal olmaz. İt sürüsü salyasını akıtarak beklerken üç kuruşun hesabını yapan asla Vatan Sevgisinden bahsetmesin.

Bizim İlkemiz Önce Ülkemiz diyerek döviz ve altınlarını bozduran her Vatan evladına saygılarımı, selamlarımı sunuyorum.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Muhsin Başkan…

29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…