Gençlik Nereye Gidiyor… - İSMAİL HAKKI DALAK

Gençlik Nereye Gidiyor…


Aklım almıyor, mantığım algılamakta zorlanıyor. Gün geçmiyor ki yeni bir akım, yeni bir çılgınlık baş göstermesin. Sosyal medya dâhil hiçbir şey kullanmayayım diyorum olmuyor, kullanıyorum olmuyor. Nasıl bir dünyada, nasıl bir zamanda yaşıyoruz, akıl ve mantığım idrak edemiyor. Düşünüyorum, “bende mi çok gerilerde kaldım diye” cevap veremiyorum. Kafamda ki tüm sorular cevapsız, cümlelerim yetersiz kalıyor. Belki de ben günümüze yetersiz kalıyorum, kim bilir…

Kimileri gücün, paranın, makamın peşinde, kimileri yozlaşmış Avrupa’nın, Amerika’nın. Neden kendimiz olamıyoruz, bilemiyorum. Ne Türkçede ne Matematikte cevap bulamıyorum. Belki de en büyük eksiklik, anlayamadığımız bu nesli yetiştiren bizlerdedir. Hristiyan’a bakıyorsun, Pazar günleri maaile kilisede. Peki, 5 vakit Cami’ye gitmeyen bizler, Cuma vaktinde neredeyiz? Güya adımız Müslüman. Hadi oradan, hadi oradan, hadi oradan…

Bir Müslüman olarak dünyaya gelen bizler Allah’ın sevgili kullarıyız. Hayata 1-0 önde başlıyoruz. Bu Yüce Allah’ın bize bir lütfu. Bunun için bile Yüce Allah’a ne kadar şükretsek, azdır. Bunun kıymetini bilip ona göre yaşamalıyız.

Gelelim asıl konumuz olan gençliğe. Yemesinden içmesinden, giyim tarzından, yaşam tarzına kadar her şeyde yozlaşmış Avrupa ve kokuşmuş Amerika’yı örnek alan gençliğimize. Bize uymayan kıyafetlerden, damak tadımıza uymayan yiyeceklerden, nefsimizin kaldıramayacağı yaşam tarzından eleştirilerimizin odağında ki gençliğe, asıl suçlu olan onları bu tür aymazlıkların içine sokan biz anne ve babalar suçluyuz, sorumluyuz. Bu sorumluluklardan kaçmadan, çok geç olmadan onlara sahip çıkmalıyız.

Sigara, alkol ve en kötüsü uyuşturucu bile ilkokul sıralarına kadar ulaşmaktadır. Yetkililer biz aileleri uyarırken bizler, “bizim çocuğumuz yapmaz” diyerek kestirip atıyoruz. Hiç düşünmüyor muyuz, “ya yaparsa” veya “yapıyorsa” ne olacak. İş işten geçince mi sahip çıkacağız. Onları ilgisizliğimizle sokağa iten biz anne ve babalar, “haydi sahip çıkmağa”, “haydi onları anlamaya, dinlemeye” var mısınız? Gençliğe bir bakın, kimi zaman kayan yıldız oluyorlar, kimi zaman on yıl öncesi ve sonrası akımına kapılıp sanki bir hayal dünyasında yaşıyorlar. Farkında olmayarak aslında yok oluyorlar.  

Artık savaşlar topla tüfekle olmuyor. Özentiyle başlayan sigara, alkol, uyuşturucu derken daha ilerisini anlatmak, yazmak bile istemiyorum. Fuhuş almış başını gidiyor. Amerika, Avrupa hemen sınırımızda bize ayar vermeye çalışıyorken akıllı olmak gerekiyor. Biz Muhammed (SAV) ümmetiyiz. Biz Türkoğlu Türk Osmanlı torunuyuz. Biz yedi düvele ayar vermiş bir milletiz. Onun için böyle ayak oyunlarına gelmemeliyiz.

Peygamber (SAV) Efendimiz, “Müslüman aldanmaz, aldatmaz” diyor. Onun için akıllı olacağız. Doğruluktan ayrılmayacağız. Bir ve beraber olacağız. Biz yozlaşmış soysuzları asla örnek almayacağız, biz yaşantımızla dünyaya örnek ve önder olacağız. Sevgili gençler, Atatürk’ün “Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızda ki asil kanda mevcuttur” sözünü asla unutmayacağız.

Unutmayınız ki, yeryüzünde tüm Türk ve İslam devletleri bizden medet umuyor. Onun için ayaklarımız yere sağlam basacak ve hem İslam’a hem de Türk Cumhuriyetlerine sahip çıkacağız, yücelteceğiz.  Haydi gençler hep birlikte boğazlarınız yırtılırcasına haykırmanızı istiyorum.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!..

Esen kalın…

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Muhsin Başkan…

29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…