Yaşama Dair... - FERAH USLU

Yaşama Dair...


Elimize geçen fırsatları kendimiz yaratmalı ve peşinden koşmalıyız. Fırsatlar her zaman kişinin kapısını çalmasını beklemez aniden karşımıza çıkar. Hayalini kurduğumuz kapının açılması için gayret sarf etmeliyiz.

Olumsuz düşünceler bize zaman kaybından başka bir şey değildir ve olumsuzluk getirir. Olumsuz düşüncelere saplanıp kaldığımızda olumsuzluğun kendisiyle baş başa kalırız. Yaşamımızda her zaman olumlu düşünceler olmalıdır. Karşımıza ne kadar olumsuzluklar çıkarsa çıksın olumsuz yönüne takılmamalıyız. Bulunduğumuz konum bize neler yapabileceğimizi belirleyemez.

Hiçbir şeyimiz olmasa dahi, zengin yâda fakir olsak ta, çok başarılı bir kişi olsak ta bunların hepsi gelecek te bir faydası yok. Eğer bizlerin isteği ve azmi ne kadar fazla ise ulaşamayacağımız hiçbir şey yoktur. Kendi geleceğimizi, ufkumuzu genişletmek bizim elimizdedir.

Bizler yardımı ihtiyacı olan kişilere faydamız dokunmuyorsa kendimize de faydamız olmaz. Başkalarına yardımcı olmak bizim yaşamımızda mucizeler yaratır. Kendimizi mutlu ve huzurlu hissedecek bir iyilik yapmış olduğumuzda unutmayalım farkında olmadan bu bize fazlası ile geri dönecektir.

Kişisel istekleriniz peşinden koşun ki bu size maddi ve manevi olarak geri dönecektir. Çok sevdiğiniz tutku ile bağlandığınız her ne olursa olsun yeni şeyler yaratmak için odaklanın ve o size geri dönüş yaptığını göreceksiniz.

Mutlu olmayı keyif almayı bilin. Gününüzü hoşça vakit geçirmeye bakın ve takılmayın. Bazı durumlarda karşınıza faklı karakterde insanlar çıkacaktır. Çalışmakta olduğunuz işteki planlarınızı değiştirmek durumunda kalabilirsiniz hatta iptal bile edebilirsiniz. Böylesi durumda yaşamınızda değişiklik olabilir ve bilmediğiniz yetenekleriniz ortaya çıkar. Biz insanlar her zaman iyi yapabildiğimiz şeylere odaklanırız oysa yaşadığımız olumsuzluklardan dolayı ne yeteneklere sahip olduğumuzu görebiliriz.

Her zaman çok çalışmalıyız her engele, olumsuzluklara rağmen. Yasamızda kendimize iyi davranmaz isek hayalini kurduğumuz hedeflerin bir anlamı olur mu? Unutmayalım büyük ya da küçük her zorluğun ardında bir ödül vardır. Amacımız hedefimizin peşinden koşmak bunu hissedebilmek bize mutluluk verir.

Her günümüz bir olmaya bilir bugünü kötü geçirmişsek kötümser düşünmemeli kendimizi yeni güne hazırlamalıyız. Herkes kötü anlar yaşayabilir ve birilerine ihtiyacı olabilir. Elimizden geldiğince doğru düzgün arkadaşlıklar, dostluklar kuralım. Birilerine kızıp ta köprüleri yıkmayalım. Bizler her zaman birilerine ihtiyacımız vardır.Net,açık fikirli olarak kendimizi ifade ederek karşımızdaki insanlardan bilgi edinebilelim.

Yaşadığımız başarısızlıktan asla gocunmayalım. Başarısızlık yaşayarak başarıya emin adımlarla yol alınacağını asla unutmayalım. Başarıya giden yol başarısızlıktan geçer. Başarısızlığı yaşayarak her türlü şeyi daha iyi öğrenerek hedefimize ulaşırız. Çabuk elde edilen başarı çabuk kaybedilir. Bunu başarıya ulaştığınız an başarının değerini daha iyi anlayabileceğiz.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz