Teşekkür Etmek Bu Kadar Zor mu? - FERAH USLU

Teşekkür Etmek Bu Kadar Zor mu?


Teşekkür etmek vücudumuza şifa, huzur ve mutluluk veren kelimedir. Aslında bizler için çok basit  gönül içtenliği ile söyleyebileceğimiz sözdür. Bazen yerinde teşekkür ederiz bazen de  öylesine laf olsun diye  ederiz. Ama bizler teşekkürü içten samimi duygularla olsun ki inanabilelim istiyoruz.Teşekkür  ederken yüzümüzdeki o samimi mimikler oluşsun istiyoruz değil mi? Öylesine baştan savma  dilinin ucu ile olmasın.

Teknolojik çağla birlikte  gelecekte belki böyle bir kelime duyamayacağımız günler çok yakın gibi. Belki de diyecekler ki bu işimiz buna ne gerek var ki. Durum bunu gösteriyor ki bu kelimenin kalkması  çok yakın kalkmış gibi bir şey zaten. Sadelik, mütevazilik diye bir şey kalmayacak  herkes bir biri ile tartışacak ardından hiçbir şey olmamış gibi  konuşuyor selamlaşıyor olacak.

Teşekkür etmek bu kadar zor mu bizler için?

  Birbirimize teşekkür ettiğimizde  insanlığın ruhunun kaybolmasını, kibirin ortadan kalktığı ve  özümüzü kaybetmemiş olacağız. Teşekkür bir nezaket kuralıdır. Alışkanlıklarımızın bozulmaması ve yeni alışkanlıklar kazanmamızı sağlar. Hayatta hiçbir şey kaybetmeyeceğimizi ve karşımızda mutlu olmuş insanlığı kazanmış olacağımızın farkına varacağımızı  düşünmeliyiz.

Ancak günümüzde teşekkür etmek çok zorlaştı hatta unutulmuş bile .Bazen düşünüyorum da neden bu kelimeyi kullanmazlar diye. Acaba alışık olmadığımız için mi yoksa alay konusu olacağımız korkusu yüzünden mi diye? Fakat bu alay olma  kaygısını  yıkakabilir ve alışkanlığı kazanabiliriz. Teşekkür etmede ki sır nedir diye düşünebiliriz. Yoksa teşekküre gerek mi duyulmuyor .Bende bilemiyorum sanırım zaman içinde güzel duygularımızı yavaş yavaş yitiriyoruz.

Yaşadığımız toplumda bir çok olayla karşılaşıyor ve şahit oluyoruz. Onlarca kişilerle neler yapıyor ve neler kazanıyoruz  bizler daha iyi biliriz.Teşekkür etmenin anlamını bilmek için bu kelimeyi kendimizden mahrum etmeyelim.Evet her şeye teşekkür etmeyeceğiz ancak nezaket kuralı ve saygı adına  birbirimize  sunmalıyız. Karşılaştığımız, emeğini gördüğümüz, küçük büyük hiç fark etmez birbirimize ve hatta hayata , nefes almamıza bile teşekkür etmeliyiz.Bunu her zaman yerinde ve zamanında kullanabiliyor  olmanız ne güzel asla unutmayın ve gelecek içinde unutturmayın.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz