Paranın Gücü - FERAH USLU

Paranın Gücü


Paranın gücü herşeyimizi esir aldı. Para insana cezbedicidir  kolay kolay geri çeviremeyiz. Paranın çözemeyeceği hiçbir şey yoktur .Bu nedenden dolayı tüm insanlar parayı çok sever ve hep kavuşma arzusu besler. Maddi  çıkarlarımız yüzünden bütün değerlerimizi kaybetmeye başladık. Bir araya geldiğimizde  tek konu para ve kendimizi paranın verdiği güce dayanarak ifade etmeye başlar olduk.

Bu hangi konuda  olursa olsun birinden bahsedecek  olduğumuzda  önce maddi durumundan konuya başlamıyor muyuz?Şu çok zenginmiş, şu fakirmiş gibi sözler sarf eder olduk.Ama elimize biraz para geçse onu sırf başkalarınla yarış etme uğruna harcamıyor muyuz?

En güzel ben  olmalıyım,en lüks araç bende olmalı yada en sonmodel telefona sahip olmalıyım gibi…Sürekli bir gösteriş ve bir şeyler ispat etmek zorundaymışız gibi…

Her şeyi maddiyatla değerlindiren , aldığımız ve   sahip olduğumuz her şeyi göstermek için sosyal medyayı en iyi şekilde aracı olarak kullanarak gösterme telaşı içersindeyiz. Sanki hiç kimse bişey almıyor, hiçbir yere gitmiyormuş  gibi sosyal medyada  paylaşır olduk.Yaptığımız her hareketimiz  gösterişten ibaret oldu.Kendi kişiliğimizle,fikirlerimizle , düşüncelerimizle değil de maddi gücümüzü değerlendiriyoruz.Kendimizi nasıl değerlendiriyorsak karşımızdaki kişileride öyle  yargılıyor ve değerlendiriyoruz .

İki kelimeyi bir araya getyiremeyen insanların  maddi gücünün çok olması nedeni ile saygıda kusur etmiyoruz.Paranın gücü yaşamımızı devam ettiren araçtır. Ancak her şeyimiz para olmuş. Arkadaşlıklar para üzerine dönüyor.Parası olmayanın vay haline dönüp yüzüne bile bakmazlar.Toplum olarak ahlaki değerler yerine maddiyatla  ölçmeye başladık.Evet parasız yaşam  devam ettirilemiyor ,Paranın  sahip olduğu güçle her şeyi satın alıp elde edebiliriz ama paranın  insanlığı satın alamayacağı gün gibi ortada.

Para ile sağlık,huzur ,mutluluk satın alınamaz.Bir arkadaşınıza, dostunuza rasladığımızda duyduğumuz, hissettiğimiz mutluluk, insanların birbirine verdiği sevgi, aile sevgisi huzuru hiçbir şey  veremez.

Sonuç olarak insanın para ile satın alamayacağı şeyler saymakla bitmez.Arkadaşlık, dostluk, sevgi ve saygı gibi… İyi günde ve kötü günde yanında olan ve rahatça hareket ettiğimizde işte en büyük huzur mutluluk budur.Paraya gerek yok  hepsi içten ve doğal.Birbirlerini kırmaz daha çok yardımcı olur yanındadır her zaman.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz