Nasıl Yaşadığımızı Biliyormuyuz? - FERAH USLU

Nasıl Yaşadığımızı Biliyormuyuz?


Hiç düşündünüzmü  ? Doğru mu yaşıyoruz acaba?

Yıllardır çok emek verdiniz ,çabaladınız,çok yorgun düştünüz etrafındaki insanları  anlamakta  güçlük çekiyor olabilirsiniz öyle değil mi ?Tut ki en çok sevdikleriniz , düşündükleriniz , umutlarınız, hayalleriniz  bile araya mesafe  koyuyor olabilir. Her sabah selam verdiğiniz insanlar  geçiştirircesine  cevap verirler yada konuşmamak için yolunu değiştirirler . En son konuştuğunuz kişiler , sevdiğiniz   bile  sizden gözlerini  kaçırır. Hiç sorun değil çünkü her birimiz aynı şeyleri yaşıyoruz.

Böylesi durumda  sahip olamadığımız şeylerin düşüncelerini  bir kenara bırakarak uzaklaşalım. Aklımıza kötü gelen şeylerle meşgul etmeyelim. Yaşamakta olduğumuz zaman diliminin ne kadar çabuk geçtiğini düşünürsek o kadar çabuk kendi yaşamımızı  düzene sokabiliriz. Şu zamanda birbirimize olan minnet duygularını kaybetmiş durumda olduğumuzu  , bazen de kendimizi suçladığımız konularda çözüm arayalım. Böyle düşündüğümüzde yine kaygı duysakda  yeni duygularımız bize çok şey kazandıracaktır. Sanki zayıflama diyeti yapar gibi düşünelim. Yiyecek olduğumuz besinlere , dikkat ediyor  gibi zihnimizi de yeniler gibi algılayarak zihnimizi de yenilemiş  ve yönetmeye başlamış oluruz.

Bizi rahatsız eden kaygılarımız ve korkularımıza sebep olan neyse onları kısa sürede müdahale ederek bertaraf etmiş olursunuz. Böyle yaptığımız sürede çevremizdekiler kaybetmiş biz kazanmış olacağız. Ancak bunu yaparken karşımızdaki kişileri kırmadan yapabiliriz.

Evet hepimizin bir işi  var ve  her işe yetişmeye çalışıyoruz   . Bazen kendimizle baş başa kalmaya  ihtiyacımız olabilir , ancak tek başımıza kaldığımızda  da sıkıldığımızı, boşluğa düştüğümüzü  ve bunu sorun olarak  düşünür hale bile gelmiş hissine kapılırız. Bu durumda  yeniden format atmalıyız kendimize.

Elbette bizler  insanız  yapacağımız yada yapamayacağımız şeyler ortada.Her şeyin en iyisini yapmak, başarmak  için kendimizden  uzaklaşarak sanki biz o değil başka  biri  oluruz. Bizler unutuyoruz ruhumuzun da   bedenimiz gibi yaşının var olduğunu. Her işin başında olmak için tüm hislerimizi, duygularımızı kaybettiğimizin farkında değiliz. Duygularımızı güçlendirmek, geliştirmek ve etrafımızdaki  insanlara  karşı samimi, şefkatli olmak için çaba sarf ederken bu arada kendimiz için  ne yaptığımızı da unutmayalım.

Bunları  yaparken  içimizdeki duyguları beslerken  uzun  süreli olmasına dikkat etmeliyiz. Kendimizi sağlıklı, mutlu,  hissetmek için  iç güzelliğimize de dikkat etmeliyiz. Bizlerin  sağlıklı , mutlu olabilmesi için  gerekli olan ana temel bütünlük hissi duygularımızdır. Zihnimizle, ruhumuzla ve bedenimizle bütünleştiğimizde   en güzel duygulara sahip oluruz. Umutla beklediğimiz   güzel duygular kendiliğinden ortaya çıkar ve gelip bizleri bulur.

Her zorluk çözüme ulaşmak için vardır. Hedefi olan insanlar en şanslı insanlardır. Eğer bizler bakış açımızı değiştirdiğimiz an  yaşamımız değişecektir. Günlük rutin  alışkanlıklarımızdan da kurtulup  kendimizle ne kadar ilgilenirsek , kendimize gelecek  için o kadar yatırım yapmış oluruz. Böylelikle iyi günde , kötü günde kendimizle başa çıkarak  yine en şanslı , en mutlu, en başarılı kişi biz olacağız.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz