Mutsuz Hissediyorsan Üzülme Daha İyisine Layıksın - FERAH USLU

Mutsuz Hissediyorsan Üzülme Daha İyisine Layıksın


Kimse kendini kandırmasın  ben çok mutluyum, derdim kasavetim yok diye. Madem ki bu dünyada  yaşıyorsak benim sıkıntım yok, acı, üzüntüm yok diyemez ve mümkün değildir. Mümkün olma sebebi varsa o da vicdanı olmayan karşısına çıkan her türlü acıma duygularını bastırıp aslında her şeyden korkan kendini cesur gösteren insan modelidir.

Yakınında, çevresinde  biri öldüğünde, çok hasta olduğunda, iç sıkıntı yaşadığında  yada  ayrılık yaşadığında kendini güçlü göstermek için üzüldüğünü dışarı belli etmezler. Çünkü üzülen insan onlar için güçsüz insanlardır inancındadır.

Bizler atalarımızdan çocuk yaşlarda kendimizi korumayı güçlü ve vicdanlı olmayı öğretildik. Halbuki üzülen insan güçsüz insan olamaz. Karşısına çıkan olaylar karşısında ne kadar güçlü ise o kadar cesurca olayların üzerine giderek gerçekle yüzleşir. Maddi olarak elde edilen hiçbir şey insanın içindeki ruhsal çöküntü ve acıyı dindiremez. Bu sadece kısa süreli anlık  sevinç yaratır hepsi bu kadar.

İçinde yer aldığımız toplumumuzda bizleri ne kadar tüketmeye devam etse de bizlerin  gerçek duygularımızın  yok olmasına  asla izin vermemeliyiz. Etrafımıza baktığımızda  insanların alışverişte , kafelerde, eğlence merkezlerinde  boy boy resimlerinde mutluluğunu paylaşırken akşam başını yastığa koyduğu an her şey bitiyor yalnızlığı ile baş başa ve gözyaşlarına boğulup  yalnızlığa esir düşüyor işte o an  çaresizlik içinde kıvrandığı andır.

Bizim yapacağımız şey bizi rahatsız eden, içimizi sıkan ,  her ne ise acılar bizi esir almadan, bize sahip olmadan bırakmayacaktır. Yüce yaradan hiçbir şeyi boş yere vermez. Her ne yaşadıysak bir sebebi vardır.

Yaşadığımız olaydan sebep acı çekiyorsak artık kabına sığmıyor ve bu çektiğin acılarının kurtulma zamanının geldiğinin işaretidir. Sıkıntılardan dolayı çektiğin acıyı bertaraf etmek istiyorsan   kabuğundan çık ve Allah’ın , sana sunduğu güzelliklerin ve açtığı yeni kapılarını gör ve kıymetini bil.

Evet acı çekiyor olabiliriz ama bize sunulan güzellikleri de göz ardı etmemeli değerini , kıymetini bilerek  kabul etmeliyiz. Nasıl  elimizin  altındaki istediğimiz  her şeye  kolayca ulaşıyorsak.Yüce rabbimde  şu ana kadar yaşadığımız tüm sıkıntılarımızı da bertaraf edecektir.

Ancak biz insanlar her nedense karşımıza çıkan sıkıntılardan korkuyoruz  ve bize sunulacak olan güzelliğin farkında olamıyoruz. Sakince oturup düşünelim bizi sıkıştıran sıkıntı nedir .Bu sıkıntıyı bertaraf ederek huzura doğru ulaştığımızı gördüğümüz  o sıkıntıların dağılıp gittiğini görebileceğiz. Sahip olduğun gücün, mutluluğunun, huzurun  geri döndüğünü göreceksiniz.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz