Milenyum Çağının Samimi Ve İki Yüzlü İnsanları - FERAH USLU

Milenyum Çağının Samimi Ve İki Yüzlü İnsanları


Samimiyet ve iki yüzlülük  deyince benim aklıma  samimi insanların içi ve dışının bir olmasıdır.Ancak iki yüzlülük deyince de  karakteri oturmamış, yüzüne gülüp   ardından  küfür eden, türlü entrikalar  çeviren, yalancı , olduğu gibi görünüp göründüğü gibi olmayan  insan olarak tanımlarım. Yani her insanın nabzına göre şerbet verendir.

Samimi insanların en belirgin özelliği yürekten  hissettiği gibi  davranan  sadeliği vardır.Konuşmaları son derece doğal, içten ve yapmacık değildir.Asla menfaat düşünmezler yaptığı her şey Allah, için ve insana huzur verir. Bunun yanında samimiyetten uzak iki yüzlü insanlar vardır.Tek amaçları  insanları bir şekilde kazanmak .Sergilediği davranışlar karşısındakini elde etmek içindir.Zengin, güçlü insanlarla beraber olmak, fakir insanları da yermek, yere vurmaktır.Menfaatleri söz konusu olduğunda  son derece basitleşebiliyor ve çirkinleşebiliyorlar.

İki yüzlü insanlar bir söz vardır ‘’ Pazar tezgahı ‘’gibidir, öne iyileri kor  ardına  kötüleri dizer. İnsanın yüzüne karşı çok iyi ancak ardına döndüğünde saymadığı laf kalmaz. Herkese farklı farklı davranış sergilerler işine gelmediği zamanda insanları birbirine düşürmekte ustadırlar. Şahsiyetlerini tam oturtamadıkları ve kazanamadıkları için her türlü şahsiyette görebiliriz.

Kendi çıkarlarına  uymadığında da insanları yüz üstü bırakmak en belirgin özelliğidir.Hayatta hiç güvenilmeyecek insan tipleridir. Bu tip insanlar  karşısında ki insanlar ve herkes  hakkında bilsin bilmesin konuşurlar, kusur bulmaya çalışırlar ve alaycı tavırları vardır bundan dolayı da zevkten dört köşe olurlar. Başkalarını eleştirmek, onların ayıplarını su yüzüne çıkarmakta  büyük  usta oyuncudurlar.Fakat kendinde asla kusur aramaz, lafta kondurmaz , kendini mükemmel görürler. Ağzından çıkan lafın nereye gideceğini  düşünmeden konuşurlar. Bu insanlar samimiyetin anlamını bilmediği için basitleşebiliyorlar. Art niyet taşıdıkları için  asla güvenilmez  ve güven verilmez.

Bu gibi davranışlarından dolayı itici ve sevilmediğinin farkında bile değiller. Samimi insanlar , iki yüzlü insanlar arasında dağlar kadar fark var olduğunu görüyoruz. Samimi insanlar kalbinde ne hissederse öyle davranır, asla kişiden, kişiye göre hareket etmez, insanları olduğu gibi kabul eder,ayrımcalık gibi düşünce taşımazlar, her şeyden önemlisi de güvenilir insanlardır.Yalnış yapmamaya özen gösterir, dürüsttür, yalan konuşmaz, sözüne güvenilir,kırıcı olmamak için düşünerek hareket eder.Samimi insanlar  ağzından çıkacak olduğu lafı  ölçerek konuşur, merhamet duygusu çok yoğundur.

İnsanlar ne ise öyle olmalılar. İki yüzlü insanların gerçek foyaları ortaya çıktığında toplum tarafından dışlanır ve hiç sevilmezler.İnsanları kandırmak, yalan söylemek, kurnaz davrandığını düşünerek kendi kazdığı kuyuya düşerler bu onların oyunlarından biridir.Böyle davranmakla sadece kendilerini kandırırlar kimseyi aptal yerine koydum diye düşünmesinler. İnsanın bir duruşu olmalı ve o duruşundan asla vaz geçmemeli, her nerde olursa olsun kişiliğinden ödün vermemeli, gerçek kişiliğini  ortaya koyarak nasılsa öyle  görünmeli .Farklı davranmak, farklı  görünmek  kimseyi  yüceltmez olduğun gibi kalmalı , saygınlığını korumalı.

İNSANLARIN EN FENASI ;BİRİNE AYRI VE DİĞERİNEDE AYRI GÖRÜNEN İKİ YÜZLÜ İNSANLARDIR HZ. MUHAMMED ( S.A.V ).

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz