İnsanlar Neden Üretirler ? - FERAH USLU

İnsanlar Neden Üretirler ?


Böyle bir soruyu kim bilir kaç kişi merak etmiştir ve sormuşlardır  kendi kendine  neden üretiyoruz diye? Bizleri üretmeye yönlendiren nedir? Topluma faydalı bir şeyler bırakma isteğimi? Yoksa yararlı olma isteğimi?

Ancak çalışarak üretmeyi, yaratıcı üretmeden ayırmak gerekir.Çalışarak üretmenin karşılığın da maddi kazancımız vardır .Ancak çalışarak üretmenin dışındaki üretmelerimiz nelerdir?

Yaratıcılığını kullanarak neden  yapabiliriz  ? Neden sanatçı olmak ister ? Ya da  sanatsal üretimin içinde olmak ister? Yaratıcılığın içinde resim, yazarlık , şairlik , sinema ve tiyatro  gibi  bir çok görsel sanatları içine alır.

Tiyatro sanatçıları ile karşılaştığımızda bir an geçmiş yılları anımsayıp eğitim dönemlerimiz de  tiyatro deneyimlerimiz olduğunu söyleyebiliriz. Neden devam edemediğimizin açıklamasını da yaparız. Okul dönemlerimiz, işlerimiz, aile   gibi derken her şeyden uzak kaldığımızı dile getiririz. Ya da bir yazar arkadaşla karşılaştığımızda okul dönemlerinde bazı denemelerimiz olduğunu ifade eder ve hatta konunun içeriğine kadar anlatırız. Sonuçta  hep aynı cevapla karşılaşırız.İşler, güçler ve uzak kaldık. Ama ufacıkta olsa  gönlünün köşesinde  o yaratıcılığı yerini korumaktadır. Bir gün belki bir yerde o saklı yaratıcılıkları uygun zamanda hayata geçirebilirler.

Yaratıcı olmak için illaki bir meslek sahibi olmak gerekmiyor. Hayata geçirilmeyen  yaratıcılık insanların hatası ve eksikliği değil. Bu tamamen hayatın ta kendisidir. Yaşam bundan ibarettir.

Yaşam şartlarımızı şöyle bir süzgeçten geçirip  , hayal kurduğumuz da  doğduğumuz şehir, ailemiz, eğitim gördüğümüz okullar ve çalıştığımız işlerin hepsini kapsamaktadır. Hayallerimizin bazıları çok iyi ve aynı yerdeyiz. Değiştirecek olsak sanki kaptaki suyun buharlaştığı gibi yok olacağımızı düşünürüz. Çünkü böyle düşüncelerle yetiştirildiğimiz için  biliyoruz.

Fakat ne zaman mazeret üretmeyi bırakırsak ne kadar yaratıcı olduğumuz ortaya kendiliğinden çıkacak ve kendimizle yaratılıcılığımızdan dolayı gurur duyacağız. Yaratıcılık derken illaki öyle büyük şeyler ortaya çıkarmak değildir. Kendimiz içinde yaratıcı olabiliriz. Örnek verecek olursak her gün yaptığımız işler değil de farklı şeyler düşünerek de hayata geçirebiliriz. Farklı olarak yaptığımızda  içimize doğan farklı enerji ile  bakış açımız da değişir.Her gün rutin yaptığımız her şeyin tersini yaparak kendimizde farklılık yaratmış oluruz mutluluğumuz, sevincimiz  farklı olur hayata farklı bağlanırız. Yapmış olduğumuz bu değişim bize güç verecektir.

Sonuç olarak hayatımızda yapacak olduğumuz değişim kimsenin tekelinde değildir. Hayatınızda yapacağınız değişimde resim yapmak, tiyatro oynamak, dikiş dikmek, yağlı boya yapmak , şiir yazmak, roman ve hikaye yazmak ve buna benzer  hayaller için meslek edinmek gerekmiyor.Hiç bir beklentiniz olmadan ikinci bir yaratıcılığınızı da ortaya çıkarabilirsiniz. Yaratıcı olmak için keşfetmek gerekiyor ve yapmış olduğunuz aramalar sonucunda bulmuş olduğunuz keşif sizi üretmeye  kadar götürür. İnsanlar mutlu olmak için üretici olmalıdırlar. Ne kadar ürettikçe mutlu oluyorsa,  mutlu oldukçada daha çok üretirler. Haydi şöyle bir sirkelenelim ve hayata yeniden anlam kazandırmak için hayal ettiklerinizi hayata geçirerek yaratıcılığınızı ortaya koyup  üretmeye başlayalım. Hayallerinizin gerçekleşmesi dileğiyle mutlu kalın.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz