Hırsımıza Yenik Düşmek - FERAH USLU

Hırsımıza Yenik Düşmek


Her birimiz gençlik dönemlerinden bugüne kadar geçen süreci  yad etmek için   bir yerlerde toplanır sohbet ederiz.Bu sohbet sırasında yaşanan olaylar anlatılır, anılar tazelenir,  hakkın rahmetine kavuşanlardan ve güncel olaylardan bahsederiz. Her yapılan  konuşmalardan ibret olacak cümleler çıkardı. Farkında olmadan konuşuların  düşüncelerin yansıması olabilirdi.

Bazen konuşmalarımızda arkadaşlarımızdaki , kendimizdeki  hırsın ne kadar  olduğunu  bahsetmiyor muyuz.Hırslarımız  nedeni ile hedeflerini büyütmek adına olsun sıkı çalışmanın üzerine daha çok daha çok çalışmamız gerektiğini düşünmüyor muyuz. Bazen fazla hırs yapanlara içimizden of çekiyor cezasını çekiyor ve gözün doysun diye düşünmüyormuyuz ?

Makam, mevki, şan , şöhret,para, mal ve mülk için çevresindeki insanları dozer gibi çiğneyip geçen  etrafımızda   gözü hırstan dönmüş insanlarla dolu. Hırs insanın içinde var olan yaradılışından dolayı başlayan duygudur ve  insanlarda  hırs duygusu bulunmaktadır. Dozu kaçırılmadığı sürece itici güçtür ve motive kaynağıdır gerçekte.

Hırsı olmayan kişi iş hayatında, okul yaşamında ve sosyal yaşamında  fazla çalışmazlar ve bu  kişiler  işini, kazancını  gerçek anlamda büyütemez , genişletemezler .Hırsı olmayan sporcu olsun, takımlar olsun kazanacak olduğu başarıyı gösteremediği için kaybeder.Hırs belli ölçüde olursa başarının anahtarıdır.

Hırsımız motivasyon kaynağı olup çıktıysa insanların mutsuz olması üzerine kazanılmış olan zaferleri  irdelemek ve eleştirmek gerekmektedir. Elbette herkeste hırs olmalı. Ancak bu kişiye zarar verecek derecede , psikolojisini bozacak dozda olmamalı .Eğer böyle ise hastalığa dönüşmüş durumdadır.Böylesi duyrumda  işler daha kötüye gider kazanılcaksada kaybeder.

Bir sporcu düşünelim daha iyi oynamak adına iyi mücadele sergilemeli.Fakat karşı taraftaki sporcuya zarar verecek , onu incitecek sözler sarf  motivasyondan düşürerek olmaz. Eğer böyleyse hastalık dereceye gelmiştir o sporcu. Yerini korumak için arkadaşıma  engel çıkarmak,  çamur atmak, kariyerini yükseltmek için hiç sınır tanımadan arkadaşını ezip geçmek o sporcuda hırsı en üst seviyede ve yenik düşmüştür.

Kariyer sahibi olmak, makam sahibi olmak, şan, söhret ve ün  sahibi  olmak  her insanın hayal ettiği, arzu ettiği duygudur.Ancak bu meşru yada gayri meşru yollarla  olursa insanı insan olmaktan ve yoldan çıkarır. Başkalarının hayallerinin yıkılması  göz yaşı ile üzerine kazanılmışsa bu ciddi hastalık derecesindedir.

Bizlerde oluşan hırs ateşini söndürmek zor olsada bunu aşmalıyız. Önemli olan hırsımız çoğalmadan önlem almalıyız .Başkalarının mutsuzluğu üzerine mutluluk kazanılmıyor. Hırsının dozu kaçtıysa bu insanı asla mutlu etmez unutmayalım.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz