Her Şeyin Çaresi Varken Negatif Olmak Niye ? - FERAH USLU

Her Şeyin Çaresi Varken Negatif Olmak Niye ?


Karar verdiğimiz her şeyin sonun vardır. Nasıl ki her uzun gecelerin sabaha erdiği gibi.Her birimizin çaresizlik içine düştüğümüzde  aydınlığa kavuşmadık mı?Elbette her çaresiz durumlarda hepimiz umutsuzluğa düşebiliriz yarınların bize ne umutlar sunacağını , yarına erebileceğimizi  bilmeden,  neyle karşılaşacağımızı bilmeden yaşayabiliyorsak , öfkeleniyorsak demekki   her şeyin çaresi varmış.

Hangi birimiz  acı ve tatlı günlerimizin ilk günkü gibi tazeliğini ve güzelliğini korumaya çalışmıyormuyuz.Farkında olmadan tüm gerçek alışmaktır ve yanımıza kalan alışmaktır.Yaşlısından , gencine , büyük , küçük hepimiz  acı , tatlı ,mutluluklara, mutsuzluklara, umutlara ,umutsuzluklara  alışıyoruz.

İşin gerçeği karamsarlık içine düştüğümüzde bir çıkış yolu bulmuşuzdur. Nefes alan herkesin geçmişe dair anıları yaşanmışlıkları vardır.Her birimiz  ‘’uzun yıllar önce, yakın zamanda yada dün’’ gibi cümleler kurarak söze başlamıyormuyuz yada başlamadık mı?Umutlarımızı yitirdiğimizde  büyük çabalar sarf ederek aydınlığa çıkmadık mı? Rekabet oluşturduğumuz ve yenemediğimiz tek şey zaman…

Evet her derdin ilacı vardır  herkesin aynı değildir ayrı ayrı  süreç içindedir. Bazılarına yüksek dozda verilir , bazılarına da düşük dozda verilen zaman dilimidir.Bazılarını çabuk iyileştirir, kimilerinede yan etkisi başgösterir ama nihayetinde iyileşme  gerçekleşir sıkıntılı dönemi atlatınca. Dozunda alınan ilaç hiç kimseyi öldürmez .Yani sorunlarla başa çıkmak için zamana gerek vardır bir gün yeterli değildir.

Etrafımızı gözlemlediğimizde  kaygılanan, karamsar düşünen, kendini çaresiz hisseden o kadar çok insan var ki ve bu durum son günlerde iyiyen iyiye artmış durumda .Herkes mutsuz ve umutsuz.Öyle an gelirki böylesine yaşam insanı tükenme noktasına getirir.Negatig giden şeyler yüzünden hep negatif gideceğini düşünürüz ve inanırız.Burada bizim teselli yetimizin zayıf olduğu gün gibi ortada. Bir arkadaşımız ya da biz bir derdimizi paylaştığımızda yada ağladığımızda karşımızdakini rahatlatmakl adına kendi derdimizi anlatır arkadaşımız ‘’aaaa benim derdim senin derdinin yanında söz konusu bile olamaz ‘’der.

Buradan şu sonuca varabiliriz birbirimizi dinleyelim, yardımcı olalım, herkes sıkıntılarının çözmek adına çare arıyor  çözüme ulaştırmak için yardımcı olalım,.Elbette olumsuz gidecek bazı şeyler ama olumsuz düşünceyi ,  olumluya çevirmek için çaba sarf ederek zaman içinde aydınlığa çıkalım.

Pozitif olmak için kendi başımızdan geçenleri örnek vererek teselli edilmez.Pozitif düşünmek karşımızdakine bir şeyler söylemek değil dinlemek , ona sıkıca sarılmak,ona sevgi ile yaklaşmakta önemli.Karşımızdakine her zaman yanında olduğunu, cümlelerle değil yürekle yaklaşmakta çok önemli.Bizler çaresiz değil sadece ve sadece negatif düşünen insanlarız.Bu nedenle sevdiklerimize ,yardıma ihtiyacı olan herkese yüreğimizi menfaatsizce ,sevgi ile açarsak başaramayacağımız hiçbir şey yok.Sevgi ve zaman en iyi ilaçtır.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz