Doğruyu Konuşmak Bizim İçin Zormudur? - FERAH USLU

Doğruyu Konuşmak Bizim İçin Zormudur?


Biz insanlar plan yaparken kaderimiz gülümsermiş. Çünkü planlarımızı doğru olmayan zamanda  olmayacak kişiler üzerine yaptığımız ve hazırlıklı olmadığımız için kendimizce rollerin hayalini kurarak zamanın bize ne getireceğini ve neyle karşılaşacağımızı  sabırsızlıkla beklemeye koyuluruz.

Bazen bu bekleme süresi uzadığında içimizde tarifi imkansız acı hissettiğimizi, içimizde yaşadığımız hayal kırıklıkları, ne kadar bunaldığımızı hatta nerede yaşadığımızın farkında bile olmayız. Bizler inanıyoruz ki yaradan hiçbir şeyi geciktirmez ancak zamanı vardır ve her şey manidardır.

Geçmişte almış olduğumuz kararlar aceleye mi denk geldi, aniden mi  ortaya çıktı bunu sorgulamalıyız. Bu yanlışımızı düzeltmek, hayallerimizin, isteklerimizin gerçeğe uygun olup olmadığını araştırarak ortaya çıkarabiliriz. Yalnış giden bir şey için hep suçlu arar dururuz. Geri dönüp baktığımızda  ortada olanı değiştirmek için  eski kapıyı kapatır ,yeni  kapı aralarız. Acele ile verdiğimiz kararlar zihinsel hatalarımızdan kaynaklanmaktadır. Bilgiler bazen bizi  yanılta bilir buda bilgi kirliğinden kaynaklanıyor. İnternet ortamında  bilgi kirliliğinin ne çok  yaygın olduğu her geçen gün artış göstermekte olduğunu hepimiz biliyoruz.

Bu nedenle yeni yapacağımız projede  iyi düşünerek, iyi analiz yaparak, araştırıp karşımıza çıkan dökümanlar doğru mu  , yanlış mı  gerekli mi ,gereksiz mi bunları incelemeliyiz. Buda bizim hiç alışık olmadığımız için   yavaşlamamıza neden olacaktır. Durum böyle olunca bizlerde sinirlilik durumu oluşacaktır. Bazılarımız da aldatıcı, hesaplı ve kurnazlıkla   harekete geçmek isteyecektir. Bizler için zararlı  ve tehlike arz edecek olan potansiyelimize yansıyacaktır. Bu durum çok tehlikeli ve zor olan kısımdır. Akıl ile duygular arasındaki bilinçli yada bilinçsiz  iç savaşın içinde olduğumuz kısımdır. Bizler her zaman yedek bir planımız her zaman hazırda  tutmalıyız.

İlişkilerimizde çok dikkatli olarak  meydana gelen yanlışlardan dolayı ortada bir sesiz gerginlik doğabilir. Geçmişten gelen  ve insanların  aniden tekrardan ortaya  çıkması ile  yeni şansların doğmasına sebep olabilir. Burada dikkat edeceğimiz konu geçmişe takılı kalmayıp daima geleceğe  tutunmalıyız. Yaşamla ilgili kararlarımızı değerlendirmek için aceleci olmadan düşünerek bekleyerek, iç hesaplaşmamızı yaparak, iyi ve doğru zamanda planımızı hayata geçirelim. Kendi benlik algılarımıza güvenerek yeterli enerji ile başarabiliriz. Bu süreçte bizler daha motive olduğumuzu göreceğiz. Kabul etmediğimiz şeylere odaklanarak başarıyı yakalayabiliriz.

Eskisi gibi her şeyin düzeldiğini, mutlu, huzurlu ve keyifli hissettiğimiz günlere kavuşmuş olacağız. Bazen  hayatımızda ki insanların bizler için mükemmel olduğunu ve kariyerimize ne çok faydası olduğunu  hayal ederek düşünebiliriz. Aynı durumla   karşılaştığımızda  yani bir şeylerin yolunda gitmediği zamanda  bize uygun , yada uygun olmadığını çözebilmemizde  ve anlayabilmemizde yardımcı olur  ve kolaylıkla başa çıkar zoru aşabiliriz.

Her zaman karşımızdaki insanın potansiyelinden ziyade  ne kadar değerli olduğunu düşünerek görmeli. Buda bizde ruhsal olgunluğa ulaştığının habercisidir. Yaşamın olumsuz yönlerine odaklandığımızda yada karışık  durumlarla başa çıkmayı gereksiz acılar yaşamamayı öğrenmiş, fiziken  yürümek , yerine  ruhumuzla koşarak her şeye dimdik ayakta olduğumuzu göstermiş oluruz.                                                                                     

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz