Dalgalarla Savaşmak - FERAH USLU

Dalgalarla Savaşmak


Dalgalarla savaşsanız desem sizi korkutur mu ? Duyar gibi oluyorum her birimiz asla korkmayız dediğinizi .Çünkü dalgalarla boğuşmayı bizler çok yıl oldu geride bırakalı dediğinizi  biliyorum ?

Bizler nelerle boğuştuk ? Neleri kazandık , neleri kaybettik te içimize sindirdik?

Hayat öyle bir yörünge ki tuhaflıklarla dolu. Öyle zamanlar oluyor  bazen  özlemle dolu geçmişteki yerimizi ,yaşanmışlıklarımızı yad etmek durumunda kalıyoruz.

Kendi hayat hikayemizi her birimiz anlatmışızdır kaç defa. Arkadaşlıklar, dostluklar, aile, kariyer ve aklımıza gelebilecek her şey.Bunları yad ederken hiçbir zaman pişmanlık duymamışızdır. Çünkü her defasında kendimizi daha iyi tanıyor ve gurur duyuyoruz. Her defasında da yol haritamızı güçlendirme içinde buluyoruz kendimizde.

İlişkilerimizde de daha güçlü olmak için evimizin her köşesini kullanabilir .Evimizin her köşesini , duruşunu ve açısını bilmemiz bizim için çok önem taşımaktadır. Bazen kendimizi sorgularız. Karşımızdaki  bizden ne istiyor? Ne yapmalıyım ? Nasıl davranmalıyım ki nasıl yaklaşımım nasıl olmalı gibi?

Yol haritamız bize gerçek dostluk , aile , arkadaşlık ilişkilerinin nasıl olması gerektiğini, nasıl özümseyeceğimizi ve nasıl şekilleneceğini gösterir.

İlişkilerde potansiyeli yüksek tutmak bizim elimizde. Beklentilerimiz,ihtiyaçlarımız,güçlü olabilmesi için net olarak konuşarak devamını sağlayabiliriz. İyi , kaliteli  ve sağlam dostlukların devamı için akılcı,özgüvenli,kendimize ve yaşamımıza, hedeflerimize inanarak ulaşabiliriz. Korkak davranırsak hayatın bize sunduğu güzellikleri kaçırabiliriz. Bakış açımız ve nereden bakmış olduğumuz yaşamımız için önem taşımaktadır.

Bizleri zor duruma sokan ve her türlü kötülüğü yapmaya çalışan düşman değildir. Ancak sizleri aydınlığa çıkaran da dost değildir.Her ne sıkıntı yaşarsak yaşayalım asla rengimizi  belli etmezsek işte gerçek yaşamla yüzleşmek budur. Bilge insanlar, başına gelen olaylardan ders çıkaran insanlardır.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz