Bizler Güçlü Milletin Torunlarıyız - FERAH USLU

Bizler Güçlü Milletin Torunlarıyız


Bizim milletimizin yapı taşları , insanı insan yapan değer yargılarımız, davranışlarımız, olması gereken alışkanlıklarımız ve manevi değerlerimizden oluşmaktadır.

Bizler güçsüzlere,düşkünlere ve ihtiyaç duyan herkese yardım eden ;küçüğüne, büyüğüne saygı duyan sevgisini eksik etmeyen değer veren ve manevi değerlerine sımsıkı bağlı,üzüntü ve sevincini paylaşan bir milletiz.Ancak son  zamanlarda yaşamımızın  içinde görememekte ve üzüntü duymaktayız.

Bizler milletçe değerlerimizi koruyamaz, üzüntülerimizi içimizde hissederek bizlere yansımakta ve bizleri yanlışa sürüklemektedir.Geçmişten gelen geleneklerimize sahip çıkamayan,geleceğe umutla  bakmayan, milli değerlerimizi kaybetmeye yüz tutmuş bit toplum olma ile karşı karşıyayız.

Değerlerimizi korumak çok zor değil.Bu değerlerimizi toplum yaşamımızda görünür hale getirmek.Hepimiz kendi üzerine düşen görevi yerine getirirerek değerlerimizi bir nebze olsun  korumuş oluruz.Örnekleyecek olursak çok basit olan yardımlaşmayı, paylaşmayı bilmek sevgi ve saygı göstererek  insani değerlerimizi korumak gelenek haline gelmiş  alışkanlıklarımızı hatırlatmak ve hayata geçirerek komşuluk ilişkilerimizi sağlamlaştırma gibi.

Aile içinde mutluluğumuzu devam ettirmek için sevgi , saygı ve fedakarlık göstermek.En önemlisi insanlığımızı korumak için kötü alışkanlıklardan, madde bağımlılığından uzak durmak.Bu değerlerimiz milletçe hepimizde mevcuttur.Bizler toplumca  uymakta ve yerine getirmekteyiz.Ancak yetişmekte olan gençlerimiz teknolojinin hızla ilerlemesi ile  ayak uydurmakta zorlanmakta  bu anlamda yapmamız gerekenleri anlaşılır dille ifade etmekten geçiyor.

İş işten geçmeden aile bağlarımızı, komşuluk ilişkilerimizi, akraba bağlarımızı, toplum ilişkilerimizi gözden geçirerek  çocuklarımızı ve geleceğimiz olan gençlerimizi değerlerimize göre yetiştirmeliyiz.Bizler milli değerlerimizi nasıl  yaşatırsak çocuklarımızda  öğrendiği gibi devam ettirir.

Mutlu, sevinçli, acılı günlerimizi hep beraber paylaşarak  yaşarsak değerlerimizi korumuş oluruz.Mutlu toplum ve aile bireyleri olabilmek için bazı durumlar söz konusu ki  bu  kişinin kendi sorunu  değil , toplumsal sorun olarak bakmalıyız. Kadına şiddet, çocuklara taciz olayı insanlığa ve nefes alan tüm canlılara  karşı yapılan şiddet karşısında dur diyebilmeli ve sahip çıkmalıyız.Bağımlılık yapan ve de kullanan  büyük , küçük fark etmiyor  her şekilde yardım ederek  sahip çıkalım.Bağımlılık illetine düşmüş  insanlarımıza kendi canımız gibi görerek kurtulması için gayret sarf edelim.

Güzel alışkanlıklarımız,  gelenek ve göreneklerimiz olan kültür değerlerimizin atalarımızdan bu zamana kadar sürdüğünü düşünerek  yaşayarak , yaşatarak  sahip çıkalım.Asla unutmayalım yıllardan beridir devam eden gelenek ve göreneklerimiz  kuşaktan kuşağa aktarılarak gerçekleşir.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz