Yarın Geç Olmasın - ALİ EKBER KAYA

Yarın Geç Olmasın


Bize okulda Tarihin anlamı nedir dediklerinde, kısaca şöyle tarif ederdik.

“Geçmişten ders çıkarıp geleceğe yön vermek demektir.” Diye tarif ederdik.

Günümüzde bakıyorum ki geçmişi unutup geleceğimizi nasıl yönlendireceğiz maalesef net olarak belirlemekte sıkıntılar yaşıyoruz. Bununda ana sebebi çok çabuk okuyup unutuyoruz.

Hatırlayalım Büyük Ortadoğu projesi vardı. Ne deniyordu 20’nin üzerindeki devletlerin sınırları değişecek. Bu projenin birde eş başkanı vardı tabiiki.

Peki, neler oldu? Tunus’tan, Fas’tan, Cezayir’den, Libya’dan, Mısır’dan, Irak’tan, Suriye’den sonrada kim kalmıştı? İran ve Türkiye… Bu projeyi yapanlar kademeli olarak söz konusu ülkelerde bunları gerçekleştirdi ya da gerçekleştirmek üzere bu projeyi iyi okumayıp neler olduğunu iyi analiz edemezsek, bu projeyi uygulamaya koyanlar bir gün bizim kapımızı da mutlaka çalacaklardır.

Irak’ta uyguladılar, ateş bize sıçradı. Suriye’de yapıyorlar ateş bize sıçrıyor. Şimdide İran’daki ateş mutlaka bize sıçrayacak. Evet, sonra sıra Türkiye…

Buradaki durumlardan ders çıkarıp gerekli önlemleri alamazsak hala Bop eş başkanı biz isek şunu unutmayalım ki projenin hayata geçmesinin tamamlanmasının son ayağı Türkiye. Bu projeyi yapanlar şunu iyi okumuş iyi analiz etmişler. Türk Milleti kadirşinas, merhametli ve komşusuna yardım etmede tereddüt etmeyen Necip Bir Millettir. Bu durumda ne yapmaları gerekiyordu? Önce Türkiye’nin komşularında başlayıp buraları tarumar etmek hem bu Ülkelerde sorunlar yaratıp parçalamak ve buradaki sorunları Türkiye’ye taşımaktır ama evet amaaa Türkiye’de bu parçalama ve bölme işine gidersek ne Irak ne Suriye ne İran Türkiye halkına sahip çıkmaz. Bu bakımdan önce Türkiye’nin sağını solunu temizleyip yani bir ağacın dallarını kollarını kesip sonra ana gövdeyi kesmek isteyecekler. Tüm bunları alt alta topladığımızda, İran’dan sonra sıra mutlaka Türkiye’dedir. Ülkemizi yönetenler, yönetmeye adayım diyen siyasi parti yetkililerine sesleniyorum. 10-15 milletvekili fazla çıkaracağım diye haması nutuklar atarak halkı ayrıştırma gayretinden vazgeçin. Bırakın iç çekişmeleri, Ülkemizin geleceğini düşünün! Gün iç çekişme günü değil, gün fazla milletvekili çıkarma günü değil, gün kardeşlik günüdür, gün can canan olma yar yaren olma günüdür. Bir gün ateş bize de sıçrarsa inan ki bu Ülkeden başka gidecek yerimiz yoktur. Yarın geç kalıpta keşke demeyelim. Bugünü değil yarını düşünelim.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
14Haz
08Haz
02Haz

Sezar'ın Hakkını Sezar'a

21May
04Şub

Şaibeli Kurultay…