Vali Yazıcı, Turgut Özallı Yıllar Konulu Konferansa Katıldı

Vali Ersin Yazıcı, Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın aramızdan ayrılışının 31. yıl dönümünde Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi konferans salonunda düzenlenen 'Turgut Özallı Yıllar' konulu konferans programına katıldı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Konferansa Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı/ Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek,  İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Recep Bentli, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, İl Müftüsü Ramazan Dolu, STK temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunması ile devam etti. Akabinde 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın hayatını konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Sunum sonrası Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı/ Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek’in konuşmasının ardından Vali Yazıcı; “Büyük devlet adamı Malatyalı hemşehrimiz, rahmetli Turgut Özal’ı anmak için bir araya geldik. Öncelikle kendisini rahmetle, minnetle anıyorum. Yaşadığı döneme hakim olan her türlü iktisadi ve bilimsel düşünceyi yakalayan, düşünce anlamında bunu milletine kabul ettiren büyük bir devlet adamıydı. Özal dönemleri, Türk insanın çağı yakalama arzusunun ön planda olduğu ve gücünü dünyaya yavaş yavaş göstererek ispat ettiği dönemdir.  Bu dönemin içerisinde saygıdeğer Başkanımız Cemil Çiçek, Türkiye’nin vizyonunun değişmesine katkıda bulunan dönemin mimarlarından biridir.” dedi.

Vali Yazıcı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı Cemil Çiçek’e hediye takdimiyle program son buldu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN