Vali Toprak,  Kan Bağışı Sayısının Artmasını Özellikle İstiyoruz

Vali Mustafa Toprak Türk Kızılayı Malatya Şubesinin düzenlemiş olduğu iftar programı ve Madalya Törenine katıldı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Vali Mustafa Toprak Türk Kızılayı Malatya Şubesinin düzenlemiş olduğu iftar programı ve Madalya Törenine katıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri temsilcilerinin ve kan bağışçılarının katıldığı programda Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Avukat Umut Yalçın’ın konuşmasının ardından söz alan Vali Toprak, “Tüm Kızılay Kan bağışlarımızı, yardımsever, hamiyet sever insanlarımızı tüm milletiz adına hep birlikte tebrik ediyoruz ve teşekkür ediyoruz.

Ramazan ayını, Ramazan ayının bereketi ile güzelliği ile hep birlikte idrak ediyoruz. Ramazan ayının bereketi, güzelliği hepimizi kapsıyor, bu anlamda Ramazan ayı hem birliğimizi hem beraberliğimizi hem de kardeşliğimizi pekiştirir ve bu pekiştirme ile birlikte karşılıklı yardımlaşmayı, paylaşmayı ortaya çıkarıyor.

Bu anlamda paylaşma ve yardımlaşmanın,  gönül gönüle destek olmanın Amir ve kadim durumlarından biri de burada yaşanıyor.

Rahmet ayında bu kurum ve bu kurumun da çok güzel bağışçılarının da önemli olduğunu düşünüyorum. Konu Kızılay ise her seferinde de bizler kan bağışlarına devam edelim, bunu sürekli tutalım, acil durumlarda kan verilir gibi bir anlayış var, kan acil bir ihtiyaç değildir, kan sürekli bir ihtiyaçtır. Dolayısıyla sürekli bir şekilde de bağışlarımızı yapmamız gerekiyor.

Allah'a şükür Türkiye Cumhuriyeti devletimizin şemsiyesi altında mutlu ve huzurlu yaşıyoruz bu huzur ve güven ortamı içerisinde şüphesiz ki hastalıklar, bazı sıkıntılar oluyor, kazalar oluyor, problemler oluyor. Bu anlamda Allah ülkemizi, milletimizi doğal afetlerden korusun, doğal afet olduğunda Kızılay’ımız, hayır kuruluşumuz, dünya çapındaki yardım kuruluşumuz ihtiyaç olan yerlere koşuyor ve yardım ediyor.

Ülkemizdeki özellikle kan ihtiyacının karşılanması da yine Kızılay’ımıza verilen bir görev, kanuni bir görev kan toplayıcılığı. Kan ihtiyacının giderilmesi için sürekli ve sürdürülebilir kan bağışı noktasında sürekli kampanyalar düzenliyorlar, insanlarımızı aydınlatmaya çalışıyorlar ve verilen bir ünite kanın insan yaşamını sürdürebilmek adına, insanları yaşatmak adına çok önemli olduğunu hepimiz biliyoruz, bu ulvi görevlerinden dolayı da Kızılay’ımıza teşekkür ediyorum.

Kızılay’ımız Türkiye Cumhuriyeti Devletimizdeki insanlarımızın sağlıklı kalabilmesi ve ihtiyaç duyduğu kanın karşılanabilmesi için elbirliğiyle Kızılay Kan Bankamız, Bölge Müdürlüğümüz, Şube Başkanlıklarımız elbirliğiyle oradaki kan bağış istasyonlarında kan bağışı almaya devam ediyorlar.

Bu anlamda toplumda biraz daha fazla farkındalık oluşturabilmek, kan bağışlarının sayısını arttırabilmek,  bu güzelliğin sürdürebilir olmasını temin etmek adına da çaba sarf ediyorlar.

Kan bağışlarında zaman zaman artışlar, azalışlar olabiliyor. Bizler Kızılay’ımızla birlikte kan bağışı sayısının artmasını özellikle istiyoruz, Allah hepimize güzelliklerle beraber sağlık ve sıhhat versin ve daim etsin. Ama ihtiyacımız olduğunda da kanımızı herhangi bir olumsuzluk olmadan hızlı bir şekilde temin etme noktasında olmamızı da dilerim.” dedi.

Konuşmaların ardından Kan Bağışçılarına Bronz, Gümüş ve Altın Madalyalarını veren Vali Toprak kendilerini tebrik ederek, ferdi kan bağışçılarının yanı sıra kurumsal anlamda Türk Silahlı Kuvvetleri ve onun değerli mensupları gibi bağışçılara da teşekkür ve şükranlarını ifade etti.

Vali Toprak,”Yaklaşan Kadir Gecemizi ve hemen sonrasında Ramazan Bayramımızı idrak edeceğiz. Kadir Geceniz, Ramazan Bayramınız şimdiden hayırlı olsun, ülkemizin birliğinin, beraberliğinin, kardeşliğinin, sevgisinin daha da kaynaşması adına hayırlara vesile olsun.” dedikten sonra kan bağışçılarının madalyalarını verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN