Vali Ersin Yazıcı'nın Katılımıyla Karne Dağıtım Töreni Gerçekleşti

Vali Ersin Yazıcı, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılının ilk yarısının sona ermesi nedeniyle, Battalgazi ilçesinde bulunan Orduzu Nadire Dernek İlkokulunda gerçekleştirilen karne dağıtım törenine katıldı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Karne dağıtım törenine Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Battalgazi İlçe Kaymakamı Erkan Savar, Kaymakam Adayı Nursen Yüce, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kaçmaz, Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, Okul İdarecileri, Öğretmenler, Öğrenciler ve Veliler katıldı.

Öğrencilere tatillerini en güzel şekilde geçirmelerini söyleyen Vali Ersin Yazıcı, “2023-2024  Eğitim ve Öğretim Yılının birinci dönemini tamamlayan, 148771 öğrencimize karnelerini veriyoruz. Deprem İllerinden biri olan Malatya’mızda, eğitimi aksatmadan 11.678 öğretmenimizle birlikte 871 okulumuzda eğitimin ilk yarısını tamamlamış bulunmaktayız. Deprem gören ilimizde eğitim ve öğretim hayatının daha verimli olması için okul inşaatlarımızın yapımı devam etmektedir. 2023-2024 eğitim öğretim yılını, öğretmen arkadaşlarımızın özel ve üstün gayretleriyle sağlıklı bir şekilde tamamlamış bulunuyoruz. Deprem koşulları içerisinde öğrencilerimizin normalleşmesi, çocuklarımızın normal yaşamlarına devam etmeleri adına tıpkı 6 Şubat'tan önceki gibi okullarımızda yapılan tüm etkinliklerin, aynı şekilde bu dönemde de devam etmesi için gayret edeceğiz. Deprem olmamış gibi sağlıklı koşullarda çocuklarımızın eğitim öğretim hayatına devam etmesini sağlayan, öğretmen arkadaşlarımı ve eğitime emek veren tüm çalışanları tebrik ediyor kendilerine teşekkür ediyorum. Hem eğitim öğretim dönemi itibarıyla hem de deprem sürecinde olumsuz etkilenerek yorulan çocuklarımız 15 gün dinlensin istiyoruz.  Ekmek ve su yaşamın olmazsa olmazı olduğu gibi kitap da, yaşamamızın olmazsa olmazlarından biridir. Bu sebeple ara tatilde tüm çocuklarımızın en az bir kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Tüm öğrencilerimize ve değerli öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum.” dedi.

Vali Ersin Yazıcı; İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kaçmaz ve protokol eşliğinde sınıflarında hazır bulunan öğrencileri ziyaret ederek öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.   Tatile girmenin sevincini yaşayan öğrenciler, karnelerini Vali Ersin Yazıcı’dan aldı. Vali Yazıcı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karne hediyesi olarak gönderilen kitapları da öğrencilere takdim etti.

Karne dağıtım töreninin ardından Vali Ersin Yazıcı, protokol eşliğinde öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya gelerek sohbet etti. Tören, toplu fotoğraf çekimiyle birlikte son buldu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN