Vali Ersin Yazıcı'nın Eşi Hanife Yazıcı'dan Şehit Ailelerine Ziyaret

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

      Şehit ailelerine ziyaretlerini sürdüren Vali Ersin Yazıcı’nın eşi Hanımefendi Hanife Yazıcı, Yeşilyurt ilçesinde ikamet eden 5 şehit ailesine ziyarette bulundu.  

       Hanımefendi Hanife Yazıcı’nın şehit ailelerine gerçekleştirdiği ziyaretlere 2. Ordu Kurmay Başkanı Garnizon Komutanı Tümg. Tuncay Altuğ’un eşi Ayşe Altuğ, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak,Koordinatör Kaymakamlar Tarık Emre Uşen ve Tayfun Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Cevdet Tatar eşilk etti.

       Her fırsatta şehit ailelerini ziyaret eden Hanımefendi Hanife Yazıcı ve beraberindeki heyet bugün de ilk olarak 06.02.1979 tarihinde Ağrı Doğubeyazıt’ta şehit olan Şehit Er Necati Canpolat’ın Yeşilyurt/ Zaviye Mahallesindeki ailesiniziyaret etti.Sonrasında ise sırasıyla 20.06.2018 tarihindeHakkari Çukurca’da Harkabirim Üs Bölgesine teröristler tarafından gerçekleştirilen roket saldırısı sonucu şehit olan Şehit P.Onb. Ali Seydi Özdemir’in Yeşilyurt/ Zaviye Mahallesindeki ailesine,16.04.2021 tarihinde Hakkari Şemdinli ilçesinde görev yapmakta iken dereye düşmesi sonucu şehit olan Şehit Pyd. Uzm. Çvş. Ramazan Günaydın’ın Yeşilyurt /Şeyh Bayram Mahallesindeki ailesine, 24.05.2022 tarihinde Kuzey Irak Melüni Dağ’ında bölücü terör örgütü unsurları ile girilen silahlı çatışma sonucunda şehit olan Şehit Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli’nin Yeşilyurt/ İnönü Mahallesindeki ailesine ve 30 Temmuz 2015 tarihinde Şırnak ilinde yol kontrolü sırasında teröristlerin ateş açması sonucunda şehit olan Şehit P. Teğmen İbrahim Tanrıverdi’nin Yeşilyurt/ Cumhuriyet Mahallesindeki ailesine  ziyarette bulundu.

       Şehitliğin İslam dininde en yüce makamlardan biri olduğunu, şehit ailelerinin kıymetli ve özel insanlar olduğunu kaydeden Hanımefendi Hanife Yazıcı, “Vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin hatıralarını daima yaşatacağız.

         Şehitlerimizin anne, baba, eş ve çocukları baş tacımızdır. Devlet ve millet olarak her durum ve koşulda yanlarında olmaya devam edeceğiz. Tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” dedi.

           Şehit ailelerine tekrardan başsağlığı dileyen Hanımefendi Hanife Yazıcı, şehit ailelerive yakınları ile bir süre sohbet ederek sorunlarını ve taleplerini dinledi.
   
           Şehit aileleri ise; Hanımefendi Hanife Yazıcı ve beraberindeki heyetin her fırsatta şehit ailelerini ziyaret etmeleri bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Bu vesile ile devletimizin her zaman yanımızda olduğunu hissetmekteyiz.Hanımefendi Hanife Yazıcı ve beraberindeki heyete teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler. Ardından Hanımefendi Hanife Yazıcı ve beraberindeki heyet, şehit aileleri ile fotoğraf çektirerek yapılan ziyaretleri sonlandırdı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN