Vali Ersin Yazıcı'dan Regaip Kandili Mesajı

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Manevi hayatımızda ayrıcalıklı bir yeri ve önemi bulunan mübarek üç ayların müjdecisi olan, Regaip Kandili’ni bir kez daha idrak etmenin mutluğunu ve huzurunu yaşıyoruz.
Milli ve manevi değerlerini her zaman ön planda tutan milletimizin gönlünde ayrı bir yeri olan kandil geceleri; insanları birbirlerine yaklaştıran, kaynaştıran, hoşgörü, kardeşlik ve dayanışma duygularının ön plana çıktığı, dini duyguların yoğunlaştığı, ilahi rahmetin ve bereketin dolup taştığı, merhamet ve hayır duygularının artarak, gönüllerin huzurla dolduğu önemli bir zaman dilimidir. Kandiller, sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberliğin en güzel yaşandığı ve manevi dünyamızın aydınlandığı en özel günlerdendir. Bu özel gün ve geceleri fırsat bilerek gönlümüzü herkese açmalı, kardeşlik hislerimizi güçlendirmeli, birlik ve beraberliğimizi korumak için çaba harcamalıyız.
Mübarek üç ayların manevi ikliminin ilk esintisi olan Regaip Kandili Allah'ın insanlığa lütuf ve inayetinin bolca ihsan edildiği özel bir gecedir. Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin dualarının kabul olduğu bu özel günde, yaratılış gayemize uygun davranarak birlik ve beraberliğimizin daha da güçlenmesi, insani ve ahlaki meziyetlerin bireysel ve toplumsal boyutta yeniden yeşermesi için var gücümüzle çalışmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta aziz milletimizin ve   tüm İslam âleminin Regaip Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek günün şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa rahmet, bereket ve huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN