Vali Baruş, MTTB'li Gençlerle Buluştu

Vali Aydın Baruş MTTB Malatya Başkanı Hamza Alaman'ın daveti üzerine MTTB Malatya İl Bürosunda gençlerle söyleşiye katıldı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

100 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren Milli Türk Talebe Birliği’nin Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olacak lider karakterler yetiştirdiğine dikkat çeken Vali Baruş; gençlere sorumluluk sahibi olmanın ve sorumluluklarının bilincinde olmanın öneminden bahsetti.

Vali Aydın Baruş, kendi hayatına ilişkin verdiği örneklerden sonra yapmış olduğu konuşmasında: “ İnsanın iki yönü vardır; maddi ve manevi. Temel amacımız, manevi yönümüzü akılla uyumlu hale getirerek beslemek ve iyi yetiştirmek. Manevi yönünüzü geliştirerek yaşanabilecek çeşitli durumlara karşı sürüklenen değil de tavır koyan karakterler olursunuz.

Hepiniz kendi yeteneklerinize uygun alanlar seçerseniz, başarı oranınız artar ve alanlarınızda lider olmanız daha kolay olur.

Bugün insanlığın yaşadığı en önemli sorunlardan biri, yaşı kemale ermiş olmasına rağmen ruhen ruhunun kemale ermemesidir. Kendi ayakları üzerinde duramayan, olaylar karşısında tavır gösteremeyen, atacağı adımı kendisi belirleyemeyen henüz olgunlaşmamış insanların olmasıdır. Dolayısıyla bizim yapmamız gereken ruhumuzu geliştirmek ve yaptığımız her işe anlam yüklemektir. Bunu yapabilmek için de insanın hedef sahibi olması gerekir. Gelişmiş toplumlara baktığımızda ortaya iyi hedefler koyarak bu hedefler doğrultusunda ilerlediklerini görürsünüz. Belirli bir alanda veyahut yeteneklerinin, avantajlarının farkında oldukları alanlarda en iyisi olacağız diyerek motive ediyor ve o hedef doğrultusunda gece gündüz, disiplinli bir şekilde çalışıyor. Böylece bu toplumlar hızla kalkınıyor. Ülkemizde ise MTTB gibi gençlik kurumlarımız sayesinde hedeflerini belirleyen bu hedefleri hayata geçirmeye çalışan, ülkesinin ve içinde yasadığı toplumun gelişmesi için çabalayan gençlerimiz var. Türkiye hedef sahibi bir ülke.  Türkiye’nin büyüklüğüne inanan gençler sayesinde gelecekte önemli ülkelerden biri olacağız diyen Vali Baruş; Olumsuzluklara kulak asılmamasını ve devamlı olumlu düşünülmesini ve dayanışma içinde olunduğu taktirde geleceğin çok daha iyi olacağını söyleyip dünyada çok farklı mücadeleler var. Bu mücadeleler çıkar mücadelesi. Ama bizim mücadelemiz ‘Hakkaniyet’ mücadelesi. Hak ve adaletin hakim olmasını istiyoruz. Türkiye olarak bizi diğer milletlerden ayıran en önemli fark bu. Biz haksızlık nerdeyse ona karşı çıkıyoruz. Dini, dili, inancı, düşüncesi fark etmeksizin haksızlıklara karşı çıkan bir Türkiye var” diyerek sözlerini tamamladı.

Tek tek gençlerle tanışan Vali Baruş, onların gelecek hayalleri ve hedefleri konusunda sohbet etti. Soru-cevap bölümünde ise gençlerden gelen sorulara samimi cevaplar vererek son olarak gençlere; çok kitap okumalarını, okumanın onları aydınlatacağını ve ileriye taşıyacağını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN