Özhan, 2017 Şartlarında Bu Anayasayla İlerlememiz Mümkün Değil

'2017 şartlarında bu anayasayla ilerlememiz mümkün değil'

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Malatya Milletvekili Taha Özhan, “Bu ülke oldukça berbat bir anayasayla senelerdir yönetiliyor. Kanlı bir anayasayla 35 yılı geçirmek hem büyük bir utanç hem de büyük bir mucize, özellikle AK Parti dönemi gerçekte...

 “2017 şartlarında bu anayasayla ilerlememiz mümkün değil”

  TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Malatya Milletvekili Taha Özhan, “Bu ülke oldukça berbat bir anayasayla senelerdir yönetiliyor. Kanlı bir anayasayla 35 yılı geçirmek hem büyük bir utanç hem de büyük bir mucize, özellikle AK Parti dönemi gerçekten büyük bir mucize. Bu döneme kadar istikrarın, refahın, başarının kazanılması milletimizin verdiği destek sayesinde oldu” dedi.

  Özhan, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Yazıhan İlçesi ile MÜSİAD Malatya Şubesi’ni ziyaret etti.

  Yazıhan İlçesi ziyaretinde 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumun önemine değinen Özhan, “Bu ülke oldukça berbat bir anayasayla senelerdir yönetiliyor. Kanlı bir anayasayla 35 yılı geçirmek hem büyük bir utanç hem de büyük bir mucize, özellikle AK Parti dönemi gerçekten büyük bir mucize. Bu döneme kadar istikrarın, refahın, başarının kazanılması milletimizin verdiği destek sayesinde oldu. Milletimizin vermiş olduğu destek 80 darbesinin ortaya çıkardığı kötülükleri büyük ölçüde engelledi. Bir diğeri ise AK Parti'nin liderliğidir. 2017 şartlarında bir bu anayasayla ilerlememiz mümkün olmayacak. Bu referandum kısmi bir sistem değişikliği getirecek. 16 Nisan'dan sonra darbe anayasasının baştan aşağı değişmesi, demokratik ve refah üreten ülkeye ulaşmamızın ön koşuludur” diye konuştu.

  Özhan, AK Parti Yazıhan İlçe Teşkilatı sonrası Yazıhan Belediyesi’ni ziyaret etti. Özhan, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:  "İçinde bulunduğumuz hükümet krizi sistemini çözmeye çalışacak düzenlemeyle hükümet sistemi anlamında hızla çözülmeler başlayacak, ilk altı ay içinde uyum yasaları çıkarılarak tam teşekküllü bir paket haline dönüştürülmesi hedefleniyor. 16 Nisan'da ortaya çıkacak güçlü bir 'evetle'  sistemin sorunlarını çözerek taçlandırıp yolumuza devam ederiz.”

  Özhan, Yazıhan İlçesi ziyareti sonrası MÜSİAD Malatya Şubesi’ni ziyaret etti. Özhan, ziyaretinde referandumun iş dünyasını doğrudan ilgilendirdiğini kaydetti.

  16 Nisan’daki referandumun Türkiye’nin geleceği açısından önemli olduğuna vurgu yapan Özhan, “Hükümet sistemiyle ilgili referanduma gidecek kadar ortada sıkıntı varsa bunun ceremesini en fazla iş dünyası çeker. Bu referandum neticesinde sisteme ait bir netleşme ortaya çıkar ve istediğimiz hedefe varırız" dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN