Mim-Der Başkanı Kırteke, Başkan Gürkan'ı Ziyaret Etti

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİM-DER) Başkanı Mustafa Kırteke, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etti.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİM-DER) Başkanı Mustafa Kırteke, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Başkan Gürkan, katılımcı belediyeciliğin temelinde sivil toplum kuruluşları ile istişare olduğunu söyledi.

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİM-DER) Başkanı Mustafa Kırteke, beraberinde derneğin yönetim kurulu üyeleri Abdullah Canpolat, Mehmet Bülbüloğlu, Ahmet Yaman, Fevzi Çelebi ve Gülabi Apaki ile birlikte Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİM-DER) Başkanı Mustafa Kırteke, derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, “Biz Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği olarak Battalgazi Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan'a müteahhitlere ve Battalgazi'de yapılan hizmetlerden dolayı bir plaket vermek için bugün makamında ziyaret ettik. Öncelikle Sayın Başkanımıza, Battalgazi'ye, Malatya'ya sunduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Bizleri de kabul ettiği için ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Müteahhitler toplumumuzun lokomotif güçleridir. Lokomotif güçlerini daha aktif, daha toplumun önünde gitmesi noktasında çalışmaların devam etmesi açısından, belediye olarak üzerimize düşen sorumluluk ve yükümlülük açısından sorumlu olduğumuzun bilincindeyiz. Bu sorumluluğumuzun müdriki içerisinde tutum ve davranışlarımızı da ona göre geliştiriyoruz. Tabi müteahhitlerimizle belediyemiz açısından bu hüsnüniyetin olması bizim açımızdan da önemlidir. Biz tüm sivil toplum örgütleriyle, mesleki örgütleriyle, derneklerle, sendikalarla hakikaten katılımcı Belediyecilik anlayışı içerisinde yakın çalışma içerisindeyiz. Onların görüş, önerileri, düşünceleri bizim için anlamlıdır, manidardır. Ve bizim yol haritamızın ve yön pusulamızın oluşmasında da önemli bir etkendir. Bu anlamda bizim yönetim anlayışımızda olmazsa olmazımızdır. Zaten şehirlerin anlamlı, erdemli, faziletli olmasının yolu da, şehrin değerleri ile şehri yönetirseniz, şehir erdemli şehir olur. Farabi'nin şiirinde de ifade ettiği gibi, şehri anlamlı kılan, şehrin değerleriyle şehrin yönetilmesidir. Eğer bir şehri faziletli bir şehir yapabileceksek, şehrin değerlerine önem vermemiz, onun görüş ve düşünceleri, onların ifadeleri bizim için yol haritası olması noktasında önemli bir katkı sağlar. İnşaat Müteahhitleri Derneğimiz de bizim için anlamlı ve önemlidir. Kendilerini çalışmalarından dolayı kutluyorum” diye konuştu.

Ziyarette son olarak Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİM-DER) Başkanı Mustafa Kırteke, Başkan Gürkan’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN