Milletvekili Ağbaba'dan Anadolu Basın Birliği'ne Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde mesleğini hakkıyla yapan, tarafsız ve objektif olan tüm gazetecilerimizin Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum dedi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle Basın konteynerlerinde çalışmalarına devam eden Anadolu Basın Birliği Derneği Malatya Şubesini ziyaret ederek Basın Bayramını kutladı.

Ziyarette konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 6 Şubat'tan bugüne kadar Malatya'yı hiç terk etmeden, Malatya'nın sorunlarını hem Büyük Millet Meclisi'nde hem çıktıkları medya organlarında dile getirerek Malatya'nın yaşamış olduğu mağduriyeti dile getirmeye çalıştıklarını ifade ederek şöyle konuştu: Milletvekili Ağbaba, “11 ay geçti. Önümüzdeki yaklaşık 25 gün sonra Malatya depremi tam bir yılını dolduracak. Maalesef kentin hala fiziki olarak düzelmediği gibi, hala maalesef hem kendi fiziki yapısı bozulmuş durumda, hem de psikolojik yapısı bozulmuş durumda.

Esnafından kentte yaşayan herkesin psikolojisi bozuk durumda. Hala enkazlarda kaldırılabilinmiş değil. Hala ağır hasarlı binalar yıkılabilmiş değil. Yağmur yağmadığı, toz bulutları arasında bir yaşam var Malatya'da. Ve yine maalesef hala yerinde dönüşümün ne olacağı, nasıl olacağı belli değil. Kent merkezine nasıl bir düzenleme yapılacağı belli değil. Ağır hasarlı, orta hasarlı problemler devam ediyor. Hala insanların yaşamsal problemleri var. Hala barınma problemi var. Ve maalesef bunlarla ilgili sorunlar çözülebilmiş değil.

Kentin psikolojisi de bozulmuş durumda, en önemlisi depremde en fazla mağdur olan kesim Basın oldu. Büroları yıkılan, evleri yıkılan veya hasarlı olan Basın mensupları maalesef Malatya’da üvey evlat muamelesi gördü ve görmeye devam ediyor, bu da bizleri derinden üzmektedir."

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde mesleğini hakkıyla yapan, tarafsız ve objektif olan tüm gazetecilerimizin Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum” dedi.

Anadolu Basın Birliği Derneği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle derneğimizi ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, her zaman Malatya basınımızın yanında olmuştur ve olmaya devam ediyor dedi. Başkan Zeki Dağ, 6 Şubatta yaşadığımız depremde hep sahalarda olan Sayın Milletvekilimiz Veli Ağbaba’ya şahsım ve tüm ekibim adına kendilerine teşekkür ediyorum dedi.

Başkan Dağ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle derneğimizi ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN