Mert, Altyapıda Hizmet Seferberliği Başlattık

           Hekimhan İlçesi Güzelyurt Mahallesi'nde devam eden İçme suyu ve kanalizasyon altyapı çalışmalarını inceleyen MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, 'Malatya'nın her karış toprağına hizmet götürmek için 7/24 sahadayız.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

           Hekimhan İlçesi Güzelyurt Mahallesi’nde devam eden İçme suyu ve kanalizasyon altyapı çalışmalarını inceleyen MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “Malatya’nın her karış toprağına hizmet götürmek için 7/24 sahadayız. Sahada olmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın talimatları ile altyapıda hizmet seferberliği başlattık” dedi. 

       Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Malatya genelinde altyapı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Hekimhan İlçesi’ne bağlı Güzelyurt Mahallesi’nin içme suyu ve kanalizasyon altyapısı yeniden inşa ediliyor. MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, AK Parti Hekimhan İlçe Başkanı Hacı Özhan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hekimhan İlçe Başkanı Yılmaz Ekici, Hekimhan Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Avşar ve Güzelyurt Mahalle Muhtarı Mustafa Tunç çalışmaları yerinde incelediler.


       Güzelyurt’un tarihinin en büyük yatırımını aldığını kaydeden Güzelyurt Mahalle Muhtarı Mustafa Tunç, “Malatya Büyükşehir Belediyemiz Güzelyurt’ta tarihi bir yatırım yaptı. Yaklaşık 16 kilometre uzunluğunda asbest borular vardı. Bu borular değiştirildi. Yaklaşık 70 kilometre uzunluğunda altyapı çalışması yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a ve MASKİ ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

       Çalışmalar hakkında bilgiler veren MASKİ Genel Müdürlüğü Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Süleyman Şahin ise, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın belirlediği vizyon doğrultusunda hazırladığımız projelerin içinde yer alan Hekimhan İlçesi Güzelyurt Mahallesi içme suyu ve kanalizasyon hattı yapım işini tamamlamak üzereyiz. Proje kapsamında; abone bağlantılarıyla beraber yaklaşık 40 kilometre içme suyu ve 18 kilometre kanalizasyon hattı çalışması gerçekleştirdik. Biri 400 metreküp diğeri 200 metreküp olmak üzere 2 tane içme suyu deposu inşa ettik. Yaklaşık 1 ay sonra projemizi tamamlayarak Güzelyurtlu vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız. Hayırlı olsun” diye konuştu.  

       MASKİ Genel Müdürlüğü İşletmeler Dairesi Başkanı Ramazan Toy, “Güzelyurt’un İçmesuyunu sondajlarla sağlıyorduk. Bu yaptığımı proje ile daha önceden tespit ettiğimiz cazibeli kaynak suyunu depoya alarak Hekimhan’ın yüzde 60’ına buradan içmesuyu sağlayacağız. Güzelyurt’un kanalizasyonu geçmişte beton borularla dere yataklarında yapılmıştı. Beton boruların tahrip olmasından sebep kanalizasyon hattını da yenilememiz gerekiyordu. Kanalizasyon hattını yenileyip, atık su arıtma tesisini de devreye aldık. Böylece atıksuların akarsulara karışmasını da önlemiş olduk. Güzelyurt’a hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

      Malatya Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün Hekimhan için önemli çalışmalara imza attığını söyleyen Hekimhan Belediye Meclis Üyesi Hasan Avşar, “Hekimhan ilçemizde yapılan yatırımlara vesile olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi. 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hekimhan İlçe Başkanı Yılmaz Ekici, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın ömrünü Malatya’ya adadığını kaydederek, “Allah devletimize zeval vermesin. Ömrünü Malatya’ya adamış Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan beyefendiye teşekkürü bir borç biliyorum. Bu zor şartlarda Güzelyurt Mahallemize yapılan bu yatırımların hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

       AK Parti Hekimhan İlçe Başkanı Hacı Özhanise, “Kendi cazibesiyle gelen suyumuz vardı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın talimatlarıyla depolar inşa edildi. Güzelyurt Mahallemizin içmesuyu sıkıntısı ortadan kaldırıldı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

       Göreve geldiği ilk günden itibaren Malatya için gece demeden, gündüz demeden Malatya’nın her karış toprağına hizmet götüren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda Malatya’da hizmet seferberliği başlattıklarını aktaran MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan, bizlere siz vatandaşa hizmet götürün. Ben maddi kaynak noktasında gerekli girişimlerde bulunacağım. Sizlere maddi sıkıntı yaşatmayacağım demişti. Bizlerde tüm ekibimiz ile 7/24 tüm ekibimle sahadayım ve sahada olmaya devam edeceğim. Hepimizin ortak paydası Malatya. Her karış toprağına hizmet götürmek zorundayız. Bu zorlu süreci hep birlikte el ele vererek aşacağız. Çalışmalar kapsamında Güzelyurt Mahallemizin içme suyu ve kanalizasyon altyapısını yapıyoruz. 

       Güzelyurt Mahallemizin altyapısı çok eski zamanlarda yapılmıştı. Bu sebeple kullanılan borular kullanım ömrünü tamamlamıştı. Depolar yoktu. Sondaj ile su temin ediliyordu. 6 Şubat depremi bizleri etkiledi. Depremden sonra başkanımızın yanına gittik. Deprem altyapıya hasar vermişti ve bizim 2023yılı için hazırlamış olduğumuz bir program vardı. Başkanımız bizlere hiçbir iş aksamayacak dedi. Maddi olarak sıkıntı yaşatmayacağını söyledi. Bizlerde çalışmalarımıza gece gündüz demeden devam ettik. 

           Güzelyurt Mahallemizin içmesuyu ve kanalizasyon altyapısını yeniledik. Depolar inşa ettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın talimatlarına uyarak gece gündüz demeden çalışıyoruz. Emeği geçen ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN