MAGİNDER'den Başkan Gürkan'a Ziyaret

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

       Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gürkan, sivil toplum kuruluşlarının toplumun vazgeçilmez temel unsurları olduğuna değindi.

       MAGİNDER Dernek Başkanı Salih Karademir ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelen Başkan Gürkan, “Sivil toplum kuruluşları toplumumuzun vazgeçilmez temel unsurudur. Demokrasinin temel değerdir. STK’ların kendi kuruluş amaçlarına uygun hareket etmesi demokrasiyi ve hukuku güçlendirecek temel değerlerdir MMO” dedi.


KARADEMİR: DERNEK OLARAK BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ

       Şehrin sorunlarına çözüm bulmak adına dernek kurduklarını ifade edenMAGİNDER Başkanı Salih Karademir,“Derneğimiz depremden bir ay önce kuruldu. Malatya’da her sektörden her değerden her siyasi görüşten değerli iş arkadaşlarımızdan oluşan bir derneğiz. Derneğimizin iki kuruluş amacı var; birincisi Malatya’da yatırım yapmak, ikincisi ise Malatya’nın derdi ile dertlenmek ve şehrimizin sorunlarına çözüm bulabilmek. Malatya’nın sorunlarını çözmek ve elimizi taşın altına koymak için derneğimizi kurduk. Sivil toplum kuruluşu olarak hiçbir siyasi beklentimiz yok. 

       Bir alçı fabrikası kurmak için bir araya gelmiştik ama bir ay sonra deprem oldu. Depremden sonra dağılmadık, depremzede vatandaşlarımıza elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olduk. Keza Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan da deprem zamanında herkesin yardımına koşmaya çalıştı. Biz dernek adına kendisine teşekkür etmek için geldik.

        Şahsım ve derneğim adına Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum. Ayrıca dernek olarak Başkanımızın yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Biz başkanımızın doğru yolda olduğuna inanıyoruz. Çünkü kendisi gerçekten Malatya sevdalısı ve yaptığı çalışmaları da görüyoruz. Başkanımıza yapmış olduğu çalışmalardan dolayı da teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

GÜRKAN: SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İLE GÜZEL ÇALIŞMA ÖRNEKLERİ SERGİLEDİK

       Sivil toplum kuruluşlarının amaçlarından bahseden Başkan Gürkan, “MAGİNDER’in değerli başkanını ve yönetim kurulu üyelerini ağırlamaktan mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği olarak yatırım yapmak amacıyla bir araya gelmişler. Şehrimizde hem yatırım hem istihdam hem sermaye birikimi hem de şehrimizde çalışma huzuru ve barışı temin ederken bir taraftan da sivil toplum kuruluşu görevini icra etme anlamında MAGİNDER adında bir dernek kurmuşlar. Medeni cesaretlerinden dolayı kendilerini tebrik ediyorum. 

       Sivil toplum kuruluşları toplumumuzun vazgeçilmez temel unsurudur. Demokrasinin temel değeridir. STK’ların kendi kuruluş amaçlarına uygun hareket etmesi demokrasiyi ve hukuku güçlendirecek temel değerlerdir. Salih Bey’in konuşmasında ifade ettiği ‘Biz sivil toplum kuruluşları olarak siyasi beklentimiz yok sadece şehrimizin geleceği ve istikbali için birlik beraberlik ve dayanışma amacıyla bir araya geldik’ cümleleri çok manidar ve önemlidir. 

       Biz de çok değerli ve güçlü sivil toplum kuruluşları da var. Çalışmalarımızda onları yanımızda gördük ve bizlere destek oldular. Şehrin sorunlarını ve problemlerini çözmek ve ilgili makamlara iletme noktasında güzel çalışma örnekleri sergiledik. MAGİNDER, inşallah belirlemiş oldukları kriterler doğrultusunda çalışmalarını gerçekleştirmek için yoğun bir çalışma gösterirler. Bizlerde her konuda sizlere destek olacağız. Bu anlamda MAGİNDER’in ve değerli yönetim kurulunun kurulma amaçlarından dolayı bir araya gelmelerini tebrik ediyoru

       Malatya’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bundan sonraki süreçte de daha yoğun daha gayretli çalışma ile toplumun bütününü kucaklayabilecek bir yelpaze içerisinde şehrimizi geleceğe ve ileriye taşıyacak bir yapı formatında olmalarını, demokratik anlamda da şehrin yöneticilerine bilgi ve katkı sunma noktasında önemli görev ifa edeceklerine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN