Gürkan, Yerinde Dönüşüm Daire Başkanlığı Kuruyoruz

       Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan beraberinde Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği  (MESOB)  Başkanı Şevket Keskin, Genel Sekreter Latif Okyay, Oda Başkanlarıyla birlikte Ankara Esnaf Çarşısında incelemelerde bulundu. 

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

       Ankara Esnaf Çarşısı’nı ziyaret eden Başkan Gürkan, burada esnafın istek ve taleplerini dinledi. Başkan Gürkan, “Asrın felaketi diye tabir ettiğimiz 6 Şubat depremi büyük bir felaket. Bunun yaralarını en kısa ve en süratli bir şekilde sarma ve şehrin çarşısının yapılması noktasında yoğun bir çalışma içerisindeyiz” dedi.


KESKİN: BAŞKANIMIZ UFKUNUN GENİŞLİĞİ İLE BU MEMLEKETİ AYAĞA KALDIRACAK 

       Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a esnaflara vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür eden MalatyaEsnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Başkanımıza esnafım adına teşekkür ediyorum. Yoğun işleri içerisinde, Ankara Esnaf Çarşısı diye adlandırdığımız yere gelip esnafımızın talep ve isteklerini dinledi. En kısa zaman içerisinde belediye eliyle işler yapılacak. Diğer taraftan da esnafımız kendi işini kendi yapacak. İnşallah en kısa zaman içerisinde bir rapor hazırlayıp başkanımıza sunacağız. İnşallah bu güzel çarşıyı esnafımıza kazandıracağız.

          Buranın inşasında emeği geçen Ankara Valisi Vasip Şahin’e Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığına, Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a, idarecilerimize esnafın huzurunda hepsine çok teşekkür ediyorum. Esnafımız da buranın kıymetini bilmeli 3 aydır, çağrı yapıyoruz ‘gelin ve dükkânınızı açın’ eğer ihtiyacı yoksa da anahtarını bize teslim etsin ve iş yeri bekleyen esnafımıza verelim. 

       Malatya’da Belediyemiz Selahattin Başkanımız ve ekibinin çalıştığı kadar hiçbir yerde başka bir çalışma yoktur. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Biz esnaf ve sanatkârlar camiası olarak her zaman bugün de başkanımızın yanındayız, yarın da başkanımızın yanındayız. Eğer başkanımız bu memleketi önümüzdeki dönem toparlamazsa, kimse bu memleketi toparlayamaz. Herkes bunu bilsin, herkes aklını başına alsın. Ekibiyle, ufkunun genişliği ile bu memleketi ayağa kaldıracak. Hepimizin desteği ile vatandaşın desteğiyle bu işi Selahattin Başkanımızdan başka kimse yapamaz. Esnaflarımız ve oda başkanlığımız adına kendisine çok çok teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.  

GÜRKAN: DEPREM SONRASI ESNAFIMIZIN YANINDA OLDUK

       Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da Eski Rus Pazarı diye tabir edilen yere, Ankara Valiliği, Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı, Fırat Kalkınma Ajansı ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile bir esnaf çarşısı yapıldığını belirterek, “Ankara Esnaf Çarşısı’ndaki esnaflarımızı ve oda başkanlarımızı ziyaret ettik. Yerinde yaptığımız incelemeler doğrultusunda esnafımızın bizlere sunmuş oldukları eksik ve aksaklıkları ilgili arkadaşlarımız notlarını aldı. Buranın ışıklandırması, suların kışın akar durumda olması, çarşıya girişin kolaylaştırılması ve güvenlik kameralarının konulması noktasında bizlere sorunlarını ilettiler. Bizlerde sorunların çözülmesi noktasında ilgili arkadaşlara gerekli talimatları verdik. 

       Diğer taraftan vatandaşlarımız büyük bir ekseriyetle iş yeri bulamama noktasında şikâyetlerini mütemadiyen bizlere iletiyorlar. Fakat bizler yapılan konteyner çarşılarına baktığımızda halen bir kısmının boş olduğunu, gelip iş yerlerini açmadığını ve ticari faaliyetlerini yürütmediklerini gördük. Bu konuyla alakalı Valiliğimiz ile yapmış olduğumuz toplantıda bir komisyon kurduk. Kurduğumuz komisyon şu anda çalışmalarını yürütüyor. Komisyona şunu söylemeyi bir borç biliriz, komisyon hızlı bir şekilde boş olan yerlerin tahliyesini ve iptal işlemlerini gerçekleştirip hakikaten iş yapmak isteyen esnafımıza bu imkânı sunmamız lazım diye düşünüyorum. 

       Bu söylemlerimizi ilgili arkadaşlarımız değerlendirmeye alacaklar. En kısa zamanda gerek Belediyemizin yan tarafında bulunan çarşı gerek MATİM İş Merkezi gerek Ankara Esnaf Çarsısı gerek Cumhuriyet Meydanında bulunan esnaf çarşısı gerek tekstil çarşımız gerek ayakkabıcı esnafına yapılan çarşı gerekse de peynirci esnafına tahsis edilen çarşı olsun bütün bu çarşılarda kullanılmayan dükkânlarda boş olan yerler bir an evvel boşaltılacaktır. Ayrıca ilgili oda başkanları ile görüşülüp bu işi yapacak kişilere tahsis edileceğini ilgili arkadaşlara ifade etmek istiyorum. 

       Esnafımızı yakinen görüyoruz ve ziyaret ediyoruz. Esnafımızdan biz ziyadesiyle memnunuz. Onların bu sıkıntılı dönemini en kısa sürede aşacağız. Asrın felaketi diye tabir ettiğimiz 6 Şubat depremi büyük bir felaket. Bunun yaralarını en kısa ve en süratli bir şekilde sarma noktasında şehrin çarşısının yapılması noktasında yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile istişare toplantıları gerçekleştiriyoruz.  Bakırcılar çarşındaki 295 iş yerinin yapılması noktasında çıkan suyun drenajı yapıldı,

        Gerekli kazı çalışmaları bitirildi. An itibari ile fore kazıklarının çakılması yapılıyor. Akabinde ilgili plan doğrultusunda çarşının yapımına başlanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızda genel anlamda ihalesini yaparak şehir merkezindeki çarşımızı biran evvel faaliyete geçirip şehrin biran evvel harekete geçmesini temin etmeye çalışacağız” dedi. 

GÜRKAN: YERİNDE DÖNÜŞÜM DAİRE BAŞKANLIĞI KURUYORUZ

       Başkan Gürkan konuşmasının devamında, “Yerinde dönüşüm çalışmaları ile ilgili olarak da Yerinde Dönüşüm Daire Başkanlığı kuruyoruz. Yerinde Dönüşüm Daire Başkanlığı vatandaşların anlaşmazlık durumunda uzlaşmasını sağlayacak. İmarla ilgili problemleri çözecek. Hızlı bir şekilde yerinde dönüşümün gerçekleştirilmesini sağlayacağız. Belediye dimdik ayaktadır. Vatandaşlarımız müsterih olsun. 
 
      Malatya’dan ayrılan vatandaşlarımızın yeniden dönmeleri için gerek konut anlamında gerek ticaret anlamında gerekse de sosyal ve kültürel anlamda gereği yapılacaktır. Bundan da hiçbir vatandaşımızın kuşkusu olmasın. Zihnimizi bulandırmaya çalışanlara da hiçbir şekilde müsaade etmeyelim. Bu şehre bir çivi dahi çakmayıp uzaktan ahkam kesenlere müsaade etmeyeceğiz. Artık şehrimizi el ele vererek ayağa kaldırmak hepimizin görevidir diyoruz. Gerek esnaf odalarımız, gerek oda başkanlarımız, belediyemiz, valiliğimiz, bakanlığımız ile el ele vererek bu şehri tekrar ayağa kaldıracağız. 

        Kimse şunu unutmasın Malatya dünyada ilk devleti kurmuş bir şehirdir. Malatya Anadolu’yu Anayurt yapan şehirdir. Malatya mazisine layık istikbale hiç durmadan hazırlanacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Belediye hizmet ve yatırımlarına bakarsanız tarihin toplam yatırımlarının çok daha üstünde yatırım yapmıştır. Birçok olumsuzluğa rağmen, pandemiye rağmen, depremlere rağmen hiçbir inkıtaya uğramadan bütün hizmetler yapılıyor, yapıldı ve bitmek üzere. 

        Malatya Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin en güçlü belediyesidir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Güçlü bir şekilde de bu işleri organize ediyoruz. Bu hadiselerden hepimiz etkilendik. Birliğimiz beraberliğimiz daha güçlü olarak ileri hedeflere kenetleneceğiz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN