Turizm Haberleri

Turizm Haberleri

Başkan Guvenç, Üyelerimizin Haklarını Koruyacağız 

Türkiye Turizm, Lokanta Kantin ve Kafeterya İşverenleri Sendikası (TURİS) Başkanı Muzaffer Güvenç, sektör temsilcilerini sendikaya üye olmaya davet etti.

Sağlam Raporu Almış Binalara Artık Yavaş Yavaş Geçiniz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, normalleşme sürecinin başlaması için Malatyalılara seslendi.

Malatya “Altın Eller Geleneksel El Sanatları” Festivalinin Açılışı Yapıldı

İlimizi ulusal boyutta etkin bir şekilde kültürel ve sanatsal yönden tanıtmak, geleneksel el sanatlarının değerini koruyarak gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliği ile 23-24-25 Aralık 2022 tarihleri arasında Malatya Park AVM’de düzenlenecek olan “Malatya Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivalinin” açılışı yapıldı.

Malatya Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali Açışı Gerçekleştirildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya Park AVM’de düzenlenen ‘Malatya Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali’ açılışı gerçekleştirildi.

7. Malatya İl Tanıtım Ve Geliştirme Kurulu Toplantısı Düzenlendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) bünyesinde, il ve alt destinasyonlarımızın ulusal ve uluslararası alanda daha etkin tanıtımını sağlamak amacıyla tüm paydaşların (kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşları, üniversiteler, turizm sektör kuruluşları, sivil toplum örgütleri) katılımıyla oluşturulan "İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu" 7. toplantısı Kongre Kültür Merkezinde düzenlendi.

Bakan, Ağbaba’nın Maliyet Sorusuna Cevap Veremedi

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın Yeni Cami onarım ve restorasyon işi ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanına sorduğu sorulara eksik cevap verildi.  Ağbaba’nın “Yapılan proje değişikliğinin yarattığı artı maliyet ne kadardır?” sorusuna Bakan Ersoy cevap veremedi.

Doğanşehir; Bölgenin Tarım, Sağlık , Kultür ve Turizm Merkezi Olacaktır

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt , Doğanşehir Bölgenin Tarım, Sağlık , Kültür ve Turizm Merkezi Olacaktır.

Çalık, 20 Yılda Malatya’ya Önemli Sağlık Yatırımları Yaptık

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “20 yılda Malatya’ya önemli sağlık yatırımları yapıldı. 2023 vizyonumuzda ‘Malatya, sağlık turizminin başkenti olsun’ demiştik. Bununla ilgili de çok önemli adımlar attık” dedi.

Sosyal Medya Fenomenleri Malatya’yı Tanıttı

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının (TGA) Malatya’nın tarihi, kültürü, turizmi ve mutfağını tanıtmak amacıyla yaptığı çalışmalar ara vermeksizin devam ediyor.

Konak’ın Tarih Kokan Sokaklarını Turizme Kazandırıyoruz

Konak’ın Geleneksel Yapıları ‘Sokak Sağlıklaştırma’ Projeleriyle Aslına Kavuşuyor.

“Fırat’ı Keşfet” Tescillendi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından yapılan başvuru neticesinde TRB1 Bölgesinin (Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli) turizm potansiyelini artırmak amacıyla yürütülen "Fırat'ı Keşfet" Markalaşma Projesi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanarak Marka Tescil Belgesi almaya hak kazandı.

TÜGVA Öğrencileri, Battalgazi’ye Hayran Kaldı

‘Battalgazi ve Gençlik Projesi’ kapsamında Medeniyetin Kalbi Battalgazi’deki tarihi mekanları gezen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) öğrencileri, Battalgazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Karakaya Baraj Gölü'nün sahip olduğu eşsiz turizm değerini ortaya koyan “Kırkgöz Sahil Parkı Proje”sini de yakından tanıma fırsatı buldu.

MASKİ’DEN 600 Milyonluk Dev Yatırım

Altyapı, üstyapı, ulaşım, turizm, sağlık ve sosyal entegrasyon anlamında birçok yatırımı hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, şehrin sağlam temeller üzerinde yükselmesi için altyapı yatırımlarına devam ediyor.

Gürkan, Geçmişini Bilmeyen Gününe Ve Geleceğine Hükmedemez

Bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Melita’dan Malatya’ya Kültür, Sanat, Tarih, Arkeoloji, Turizm, Gastronomi ve Moda Günleri etkinliği için basın toplantısı düzenlendi.

Battalgazi’deki Kırkgöz Sahil Parkı Projesi Tüm Hızıyla Sürüyor

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in yenilikçi ve doğa dostu anlayışı ile ilçede hayata geçirdiği ve Karakaya Baraj Gölü’nün sahip olduğu eşsiz turizm değerini ortaya koyan 30 milyon maliyetli “Kırkgöz Sahil Parkı Projesi”nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Mahallelerimizin Tarihi Dokusunu Ortaya Çıkartıyoruz

Yeşilyurt’un Tarihi Sokakları ‘Sokak Sağlıklaştırma’ Projeleriyle Turizme Kazandırılıyor.

Çalık,  Kale’yi Yeniden İnşa Ettik

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Kale’yi yeniden inşa ettiklerini belirterek, ilçenin turizmin merkezi olacağını söyledi.

Vali Şahin Ve Başkan Gürkan Stantları Gezdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivalinde düzenlenen etkinliklere ve stantlara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Kayısı Festivali Bütün Çoşkusuyla Devam Ediyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 25’inci Malatya Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali bütün hızıyla devam ediyor.

Malatya Tek Yürek, Mazisine Layık İstikbale Yürüdü

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 25’incisi kutlanan Malatya Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali kapsamında kortej yürüyüşü on binlerin katılımıyla coşkuyla yapıldı.

Türk Mutfağı Haftası İle Dünya Türk Mutfağını Tanıyacak

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile geçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası Sümerpark Kadın Kooperatifi alanında düzenlenen etkinlikle başladı.

Fırat Turu Destek Programıyla Bölge Turizmi Canlanacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından TRB1 Bölgesinde (Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli) turizmin canlandırılması amacıyla 2022 Yılı Fırat Turu Destek Programı başlatıldı.

Çınar, Malatya’ya Yeni Bir Turizm Destinasyon Merkezi Kazandırdık

Tursab Yönetim Kurulu Üyeleri, Tur Ve Acente Sahipleri Tarihi Yeşilyurt Konaklarını İnceledi.

Vali Baruş’a Turizm Haftası Ziyareti

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan Turizm Haftası kutlamaları kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürü Çetin Şişman ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli Vali Aydın Baruş’u makamında ziyaret etti.

Şişman, Turizm Haftası Nedeniyle Bir Mesaj Yayınladı

Kültürel, doğal ve tarihi zenginliklerimizi en iyi şekilde değerlendirerek ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlayan turizm konusunda, toplumsal bilinçlenmeyi arttırmak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arası Turizm Haftasını kutluyoruz.

Gürkan: Kayısının 5 Bin Yıllık Tarihi Geçmişi Var

Malatya Büyükşehir Belediyesi KÜLTÜR A.Ş organizesinde gerçekleştirilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile diğer paydaşların katkılarıyla bu yıl 2’ncisi düzenlenen Kayısı Çiçeği Şenliklerinin açılışı, Sümer Park içerisinde bulunan Yöresel Ürünler Pazarında yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.