Malatya Valiliği Haberleri

Malatya Valiliği Haberleri

Sultansuyu Barajı kontrollü olarak tahliye ediliyor.

​​​​​​​Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada, "Sultansuyu Barajı, tedbiren kademeli olarak boşaltılacak. Barajın mansap kısmında bulunan vatandaşlarımız tedbirli olsunlar. Diğer barajlarımız için herhangi bir sorun söz konusu değildir" denildi.

Malatya “Altın Eller Geleneksel El Sanatları” Festivalinin Açılışı Yapıldı

İlimizi ulusal boyutta etkin bir şekilde kültürel ve sanatsal yönden tanıtmak, geleneksel el sanatlarının değerini koruyarak gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliği ile 23-24-25 Aralık 2022 tarihleri arasında Malatya Park AVM’de düzenlenecek olan “Malatya Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivalinin” açılışı yapıldı.

Muhtarlar Onuruna Yemek Programı Düzenlendi

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi organizesinde Muhtarlar onuruna Nikah Sarayında yemek programı düzenlendi.

Ayşe Doğan Taziyeevi Açılışı Yapıldı

Sanatçı Latif Doğan’ın annesi Ayşe Doğan adına Malatya Valiliği, Doğanşehir Kaymakamlığı ve Doğanşehir Belediye Başkanlığının katkılarıyla, Latif Doğan tarafından Doğanşehir İlçesi Erkenek Mahallesinde yapılan Ayşe Doğan Taziyeevi'nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Büyükşehir Belediyesinin Teknik Destekleriyle Malatya’ya 82 Yeni Okul Kazandırılıyor

Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Malatya’da yapılacak olan 82 yeni okul ile ilgili protokol imzalandı.

Gürkan, Bizim Gayemiz Bu Memleketin İstikbalidir

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla Büyükşehir Nikâh Sarayında iftar programı düzenlendi.

Vali Şahin Ve Başkan Gürkan Stantları Gezdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivalinde düzenlenen etkinliklere ve stantlara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Kayısı Festivali Bütün Çoşkusuyla Devam Ediyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 25’inci Malatya Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali bütün hızıyla devam ediyor.

Malatya Tek Yürek, Mazisine Layık İstikbale Yürüdü

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 25’incisi kutlanan Malatya Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali kapsamında kortej yürüyüşü on binlerin katılımıyla coşkuyla yapıldı.

Gürkan, Amacımız Şehrin Bütününü Festivalimize Dâhil Etmektir

Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve diğer tüm paydaşların katılımı ile 21-24 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 25’inci Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali öncesi bir istişare toplantısı düzenlendi.

İnönü Üniversitesinde Lojistik Çalıştayı Düzenlendi

Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, İnönü Üniversitesinin katkıları ve ev sahipliğinde Kongre ve Kültür Merkezinde “Malatya’da Lojistik Çalıştayı” düzenlendi.

Vali Şahin, SYDV Sosyal Mağazada İncelemelerde Bulundu

Vali Hulusi Şahin, Hasan Varol Mahallesinde yer alan Malatya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yararlanabileceği Sosyal Mağazada incelemelerde bulundu.

Malatya TSO’dan Vali Şahin’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 11 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan kararname ile Malatya Valiliği görevine atanan Malatya Valisi Hulusi Şahin’e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Vali Hulusi Şahin, Malatya’da Görevine Başladı

12 Mayıs 2022 tarihli 2022/209 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Batman Valisi iken ilimize atanan Vali Hulusi Şahin Malatya Valiliğindeki görevine başladı. 

Batman Valisi Hulusi Şahin, Malatya Valisi Oldu

Yeni Valiler Kararnamesi İle Malatya Valisi Aydın Baruş Isparta Valiliğine Atanırken , Batman Valisi Hulusi Şahin Malatya Valiliğine Atandı.

Battalgazi’de Hurda ve Atık Kağıt Toplayıcıları Kayıt Altında

Battalgazi Belediyesi, Malatya Valiliği’nin hurda ve atık kağıt toplayıcıları konusunda yayınladığı genelge kapsamında ilçede geçimini toplayıcılığı ile sağlayan 315 kişiyi kontrol altına alındı.

Gürkan: Kayısının 5 Bin Yıllık Tarihi Geçmişi Var

Malatya Büyükşehir Belediyesi KÜLTÜR A.Ş organizesinde gerçekleştirilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile diğer paydaşların katkılarıyla bu yıl 2’ncisi düzenlenen Kayısı Çiçeği Şenliklerinin açılışı, Sümer Park içerisinde bulunan Yöresel Ürünler Pazarında yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni Düzenlendi

Malatya Valiliğinin ev sahipliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıl dönümü dolayısıyla Kabul Töreni düzenlendi.

Cumhuriyet Bayramı Resmi Geçit Töreni Gerçekleştirildi

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 98. yılı kutlamaları kapsamında, Malatya Valiliğinde tebrikat töreni düzenlendi.

Vali Baruş ‘Aşını Ol’ Kampanyasının Ödüllerini Verdi

Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğünün koordinasyonunda Malatya’da ödüllü ‘Aşını Ol’ kampanyasının çekilişleri yapılarak ödüller vatandaşlara verildi.

Özhaseki’den Vali Baruş Ve Başkan Gürkan’a Teşekkür

Malatya Valiliği-Büyükşehir Belediyesi-İHH İşbirliği İle Malatya’dan Sel Bölgesine Yardım Malzemesi Gönderildi

SMA Tip 1 Hastası Minik Talha Çınar Taztepe İçin Kermes Açıldı

SMA Tip 1 hastası olan  Talha Çınar Taztepe'nin tedavisi için Malatya Valiliği izni ile başlatılan kampanya çerçevesinde kermes başlatıldı.

Vali Baruş, LGS’de İlk 100’e Giren Öğrencileri Ödüllendirdi

Liseye Geçiş Sınavı'nda ilk 100’e girerek büyük başarı sağlayan öğrenciler Malatya Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen tören ile ödüllendirildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Malatya’mıza ve Büyük Türk Milletine Kutlu Olsun

Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kuruluşunun 97. yılı kutlamaları kapsamında, Malatya Valiliğinde tebrikat töreni düzenlendi.

Hayırsever İş Adamı Sabri Günata ile 24 Derslikli Okul Protokolü İmzalandı

Malatya Valiliği ile hayırsever arasında Malatya İli, Yeşilyurt İlçesinde tamamı yapılarak hibe edilecek olan, 24 derslik, Anadolu Lisesi İnşaatına ilişkin protokol düzenlendi.

Bakan Karaismailoğlu Malatya’da İncelemelerde Bulundu

Malatya Valiliği ziyaretinin ardından Malatya Büyükşehir Belediyesine geçen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, burada Başkan Selahattin Gürkan'dan brifing aldı.