Darende Haberleri

Darende Haberleri

Hanife Yazıcı’dan Darende İlçesine Ziyaret

Vali Ersin Yazıcı’nın eşi Hanımefendi Hanife Yazıcı, Darende Kaymakamı Şeref Gülyer ve beraberindeki heyet vatanımız uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin değerli ailelerini ziyaret etti.

 Turizim Haftası Başlıyor

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Malatya’nın Darende ilçesine gezi yapıldı. Gezinin ardından Darende konulu bir sunum yapıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Gezer, Darende İlçesindeydi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, seçim gezileri kapsamında Darende ilçesinde temaslarda bulundu, esnafları ziyaret ederek yeni bir Malatya için destek istedi.

Fendoğlu, Malatya-Arapgir ve Kuluncak -Darende Karayolu’nun yatırım programına alınmasını istedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya-Arapgir ve Kuluncak-Darende Karayollarının yatırım programına alınmasını talep etti.

Ağbaba, Darende’de Kayısı Ağaçları Buzlanma Kurbanı

Darende Yeniköy’de kırağıdan dolayı buzlanan ağaç dallarının kırılması nedeniyle ciddi zarar meydana geldi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, üreticilerin hasarlarının tespit edilerek, destek verilmesini istedi.

Ağbaba, Herşeyin Fiyatı Artıyor Kayısı Yerinde Sayıyor

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda Malatya’nın sorunlarını dile getirdi. Kayısı üreticilerinin isyanını, Arslantepe Höyüğü’ndeki çalışmaların hızlandırılması gerektiğini, Ozan Anıtı’nı, Kuzey Çevreyolu ve Darende-Hacılar Şeyhli yoluyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kore Gazisi Hayatını Kaybetti

Darende İlçesi Günpınar Mahallesinde yaşayan Kore Gazisi Kemal Gülderen Baykal hayatını kaybetti.

Başkan Özkan, Düğün Salonu ve Park Projesine Başladık

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, açık ve kapalı alanıyla toplamda 2 bin kişilik bir Düğün Salonu ile Kafeterya ve Park Projesi 2023 Yılı Yaz ve Düğün sezonuna yetişecek dedi.

Tüfenkci'den Darende Balaban'a Ziyaret

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci Darende’nin Karabayır Mahallesi’ni ziyaret etti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sel Bölgelerine Anında Müdahale

Malatya’da dün gece yaşanan sağanak yağış Yazıhan İlçesi Gövük Mahallesi ile Darende İlçesi Aşağıulupınar mahallesinde sele neden oldu.

Başkan Canbay’dan Darende İlçesine Ziyaret

 Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Darende İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği programda Darende esnafını ziyaret ederek, ilçe halkıyla bir araya geldi.

Vali Hulusi Şahin’den Darende İlçesine Ziyaret

İlçe ziyaretlerine devam eden Vali Şahin Darende İlçesini ziyaret etti. İlk olarak Darende Organize Sanayi Bölgesini ziyaret eden Vali Şahin Darende Kaymakamı Ökkeş Safa Türkoğlu, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan tarafından karşılandı.

Başkan İsa Özkan'dan Kurban Bayramı Mesajı

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan , Darende’li ve Malatya'lı hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve bütün İslam âleminin mübarek Kurban Bayramını yürekten tebrik ediyor; sağlık ve esenlikler diliyorum.

Tüfenkci Darende'de Vatandaşları Dinledi

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci Darende ilçesini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Başkan Mert, Darende’nin İçme Suyu Depolarını Scada Sistemi İle Kontrol Edeceğiz

MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “Darende İlçesi’nin İçme Suyu İhtiyacı Sondajlar İle Karşılanıyordu. Aşudu İçme Suyu Kaynağında İyileştirme Çalışması Yaptık Ve Scada Sistemi’ne Entegre Ettik. Darende’ye Hayırlı Olsun” Dedi.

Başkan İsa Özkan'dan Ramazan Bayramı Mesajı

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Yılmaz, Malatya İyi Olacak Türkiye İyi Olacak

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz, İYİ Parti Darende İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği iftar programına katıldı. Programda konuşan Başkan Yılmaz:" İYİ parti olarak çok çalışıyoruz, yaklaşan seçimlere hazırız."dedi.

Pütürge ve Darendespor Amatör Lig'e Düştü

Bölgesel Amatör Lig 3. Bölge 1.Grup'ta Pütürge Belediyespor ve Darendespor ise amatör lig'e düştü.

Darende Çınarköy Göleti Sulama İnşaatı

Malatya Darende Çınarköy Göleti Sulaması İnşaatı işine ait sözleşme, 24.02.2022 tarihinde DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut DÜNDAR ile yüklenici MEYTAŞ İnş. San. ve Tic. A. Ş. arasında imzalandı.

Darende Kaynarca Barajı Ve Sulaması Planlama Ara Raporu Değerlendirmesi

DSİ 9. Bölge Müdürümüz Mahmut DÜNDAR ‘ın başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, ilgili personel ve yüklenici firma yetkililerinin katılımıyla DSİ 9. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonunda Malatya Darende Kaynarca Barajı ve Sulaması Planlama Ara Rapor değerlendirme toplantısı yapıldı.

Vali Baruş, Darende’de Yol Temizleme Çalışmalarına Katıldı

Vali Aydın Baruş, ilimizdeki yoğun kar yağışı nedeniyle yolların durumunu kontrol etmek amacıyla Darende’de incelemelerde bulundu.