Cami Haberleri

Cami Haberleri

Vali Yazıcı, Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışma Finali Ödül Törenine Katıldı

Vali Ersin Yazıcı; İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, Kernek Karagözlüler Cami’nde düzenlenen Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması Bölge Finali Ödül Törenine katıldı.

Ramazan Bayramının İslam Coğrafyasına Umut Olmasını Diliyorum

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Ramazan Bayramı’nın birinci gününde Bayram Namazını Karagözlüler Camii’nde kıldıktan sonra, vatandaşlarla bayramlaştı.

Nusret Öncü, Aday Adaylık Başvurusunu Yaptı

Türkiye boks camiasının önde gelen simalarından ve Malatya'nın tanınmış isimlerinden olan eski milli boksör Nusret Öncü memleketi Pütürge için aday olduğunu açıkladı. 

Suçlular Polisten Kaçamıyor

Şehit İs. Asb. Kd. Çvş. Harun Uğur İçin Mevlit Okutuldu

04. 01. 2023 tarihinde görev başında geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu Şehit olan İs. Asb. Kd. Çvş. Harun Uğur için, Turgut Özal Camiinde kılınan öğle namazını müteakip Mevlit okutuldu.

Bakan, Ağbaba’nın Maliyet Sorusuna Cevap Veremedi

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın Yeni Cami onarım ve restorasyon işi ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanına sorduğu sorulara eksik cevap verildi.  Ağbaba’nın “Yapılan proje değişikliğinin yarattığı artı maliyet ne kadardır?” sorusuna Bakan Ersoy cevap veremedi.

Başkan Güder’in Girişimleriyle Battalgazi’ye Kazandırılan Caminin Açılışı Yapıldı

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in girişimleriyle hayırsever iş adamı Ramazan Kızılkaya tarafından Yeşilçam Caddesi’nde inşa edilen Yıldıztepe Hidayet Kızılkaya caminin açılışı yapıldı.

Keskin, 30 Ağustos Zaferinin Ruhunu Unutmadık, Unutmayacağız, Unutturmayacağız

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, “Esnaf ve sanatkar camiası; Türk Milletinin imandan saydığı vatan sevgisini ve hiçbir şeyle değişmeyeceği özgürlüğünü her şeyin üzerinde tuttuğunu açıkça ortaya koyduğu 30 Ağustos Zaferinin ruhunu, asla unutmamıştır, unutmayacaktır, unutturmayacaktır.” Dedi.

Malatya Kent Konseyi YKS İçin Danışmanlık Hizmeti Veriyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı, Malatya Kent Konseyi Eğitim Öğretim Çalışma Grubu, İstanbul Aydın Üniversitesi, Sentez Dershanesi işbirliğinde YKS’ye giren ve tercih yapmayı hak eden öğrencilere danışmanlık hizmeti vermek amacıyla Yeni Cami Meydanında Tercih Merkezi açtı.

Keskin’den Kayısı Festivali Daveti

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, 25. Malatya Kayısı Festivali için 21 Temmuz Perşembe günü düzenlenecek olan kortej yürüyüşüne ve yapılacak etkinliklere başta esnaf camiası olmak üzere herkesi davet etti.

Başkan Gürkan, Şehitliği Ve Şehit Ailesini Ziyaret Etti

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kurban Bayramı’nın birinci gününde Bayram Namazını Yakınca Merkez Camii’nde kıldıktan sonra, vatandaşlarla bayramlaştı.

Hacı Adayları Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla bu yıl kutsal topraklara gitme şansı elde eden hacı adayları için Yeşilyurt İlçesi Turgut Özal Mahallesi Ahmediye Camii karşısında bulunan alanda uğurlama töreni düzenlendi.

Teze Cami Hareketi Yersiz!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Malatya’da

Gürkan, Yeni Cami Avlusuna Eklenen Beton Blokların Kaldırılması İçin Talebimizi İlettik.

Tüfenkci'den Yeni Cami Açıklaması

Vakıflar Haftası nedeniyle Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy'u ziyaret eden AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeni Cami önüne çekilen ve Caminin görsel estetiğini bozan duvarla ilgili de Ersoy'a rapor sundu.

Milletvekili Fendoğlu, Yeni Caminin Restorasyon Çalışmasını TBMM'ye Taşıdı

MHP MYK Üyesi Ve Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu “ Yeni Camide Son Yapılan Duvar Çeşme Restorasyon İşinin Durdurulup Caminin Aslına Uygun Restore Edilmesini Talep Etti.”

Ağbaba, Yeni Cami Neden Hapsedildi, Buna Kim İzin Verdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 2 yıllık restorasyon ve güçlendirme çalışmalarının ardından, ucube demir/beton bloklar ile hapsedilen Yeni/Teze Cami ile ilgili Malatya halkının tepkisini TBMM’ye taşıdı.

Yıldırım' Kiliseye Gösterilen Özen Camiiye Gösterilmiyor

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım Elazığ Depremi sonrası hasar gören Malatya'nın ikonik sembollerinden olan Yeni (Teze) Camii'nin restorasyon sürecinde orijinaline aykırı şekilde yapılan değişikliklere tepki gösterdi.

Başkan Gürkan, Bayramın İlk Gününde Şehitlik’i Ziyaret Etti

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ramazan Bayramı’nın birinci gününde Bayram Namazını Şehir Mezarlığı Camii’nde kıldıktan sonra, vatandaşlarla bayramlaşarak Şehitlik ziyaretinde bulundu.

Başkan Güder, Battalgazililerin Bayramını Kutladı

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Ramazan Bayramı’nda bayram namazını, Turgut Özal Camii’nde çok sayıda vatandaşla birlikte kıldı.

Ağbaba, Yeni Cami’de Yapılan Düzenleme Camiyi Çevreden Koparıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel ve Malatya Kültür Yaşam Derneği Başkanı Atilla Kantarcı ile birlikte 24 Ocak depreminin ardından restorasyonuna başlanan ve kısa süre önce ibadete açılan Yeni/Teze Cami etrafına yapılan demir korkulukların kaldırılmasını istedi.

Yeni Caminin Sülieti Kaybolmasın

Malatya Kent Konseyi, kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere sivil toplum örgütleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar ile birlikte Malatya’nın sorunlarının konuşulduğu, tartışıldığı, çözüm önerilerinin geliştirildiği,  ortak akıl mekanizmasını harekete geçiren misyonu ile çalışmalarına devam ediyor.