Askeri Haberleri

Askeri Haberleri

Fendoğlu, Askerimiz 05:45'te Kışladan Çıktı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, yaşanan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri ile ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşma da, “Depremin ilk saatlerinden itibaren Malatya’da mevcut tüm askeri birlikler seferber edilerek .

Kore Gazimizin Vefatı Nedeniyle Askeri Tören Düzenlendi

Yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı bu sabah tedavi gördüğü hastanede vefat eden 94 yaşındaki Abdullah Tilbaç, düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit İs. Asb. Kd. Çvş. Harun Uğur Dualarla Uğurlandı

04. 01. 2023 tarihinde Konya Adana yolu üzerinde, askeri araçla seyir halinde iken yoğun sis nedeniyle meydana gelen trafik kazası sonucu Şehit olan İs. Asb. Kd. Çvş. Harun Uğur için cenaze töreni düzenlendi.

Milletvekili Çalık, 1,5 Milyara Mal Olacak Adalet Sarayını Malatya’mıza Kazandıracağız

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Yeşiltepe'de bulunan eski askeri hastanesi yerine yapılacak olan yeni adliye binasının 1,5 milyar lira bedelle yapılacağını söyledi.

Başkan Alpaslan, 15 Temmuz Ruhunu Bir Kez Daha Hatırlayalım

Vatanseverler Gençlik Eğitim ve Kültür Derneği Genel Başkanı Ayşe Alpaslan, Hain FETÖ terör örgütü 15 Temmuz işgal girişimini 35 uçak, 3 savaş gemisi, 37 helikopter, 74 tank, 246 zırhlı araç, 3992 hafif silah ve 8651 askeri personelle gerçekleştirmek istedi.

Kuzey Irak’ta 4 Askerimiz Şehit Oldu

Kuzey Irak’ta terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen Pençe-Kilit Operasyonu’nda 4 Asker Şehit oldu. Şehit olan 4 askerden biri olan Malatyalı Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli’nin acı haberi ailesine ulaştı.

Battalgazi’de Yeni Nesil Çanakkale Zaferini Yad Etti

Battalgazi Belediyesi tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi 107. yıl dönümü dolayısıyla ‘Dirilişten Kurtuluşa Bir Duruştur Çanakkale’ adlı anma programı düzenlendi. Büyük ilgi gören programda, Çanakkale savaşlarının yaşandığı günlerde askerimizin bir öğünlük yiyeceği olan hoşaf ve ekmek ikramı yapılıp, yeni neslin o günleri yad etmeleri sağlandı.

Sarıkamış Şehitleri Battalgazi’de Anıldı

Battalgazi Belediyesi, 1914 yılında eli silah tutan herkesin savaşa çağrıldığı ve binlerce askerimizin donarak şehit olduğu Sarıkamış Harekatının 107.yıldönümünde “Biz Unutmadık Ya Siz?” adlı bir anma programı düzenledi.

Battalgazi’nin Torunları Trambüste Sarıkamış Şehitlerini Andı

Battalgazi Belediyesi, tarihimizin en acı olayları arasında yer alan ve binlerce askerimizin donarak şehit olduğu Sarıkamış Harekatının 107.yıldönümünde milli bilinci yaşatmak için Trambüs içerisinde özel bir tiyatro gösterisi düzenledi. Duygu dolu anların yaşandığı tiyatro gösterisinde yolcular gözyaşlarına hakim olamadı.

Başkan Şengönül, Baş Verdiler Ama Baş Eğmediler

12 Eylül 1980 askeri darbesi Demokrasi ve milli iradenin hiçe sayıldığı, Türk düşmanlarının sevindiği kara bir gün olarak tarihimize geçmiştir.

Veli Ağbaba, Malatyalı Askerin Şüpheli Ölümü Sonrası Çağrısını Yineledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 19 Ocak 2021 tarihinde birliğinde vatani görevini yaparken intihar ettiği açıklanan Malatyalı asker Azmi Ayverdi’nin şüpheli ölümüne ilişkin soruların yanıt beklediğini açıkladı...

Ağbaba; İntihar Ettiği Açıklanan Askeri, Meclis Gündemine Taşındı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 19 Ocak tarihinde birliğinde vatani görevini yaparken intihar ettiği açıklanan Malatyalı asker Azmi Ayverdi'nin şüpheli ölümüyle ilgili soruların yanıt beklediğini açıkladı...

Başkan Çınar, Askerimizin Ve Polisimizin Her Zaman Yanındayız

Başkan Çınar, Kozluk Mahallesinde Ki ‘Polis Kontrol Noktası’ İnşaat Alanını İnceledi...

MTÜ Öğrenci Yaşam Merkezi Hizmete Girdi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Battalgazi Yerleşkesindeki 24 Ocak depreminde hasar gören askeri hangar modernize edilerek Öğrenci Yaşam Merkezine dönüştürüldü.

Başkan Şahbaz, Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ediyorum

Yeşilyurt Muhtarlar Dernek Başkanı Süleyman Şahbaz,  Eski Askeri Hastanesi’nin yerine ,  Yeni Adilye Binasının Yeşiltepe'ye Yapılmasında Emeği Geçenlere Teşekkür Etti

Fendoğlu, Şehit Askerimizi İçin Başsağlığı Mesajı Yayınladı

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu Hakkâri’de terör saldırısı sonucu Şehit olan Kahraman askerlerimiz için taziye mesajı yayımladı.

Çalık, Malatya Yeni Adliye Binasına Kavuşuyor

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’ya yeni adliye binasının yapılması için sürecin hızlandırıldığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla eski Askeri Hastane’nin yerinin adalet sarayı yapılmak üzere Adalet Bakanlığı’na tahsisinin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Başkan Alpaslan, 15 Temmuz Ruhunu Anlattı

15 Temmuz Milli İdare Ocakları Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşe Alpaslan, Hain FETÖ terör örgütü 15 Temmuz işgal girişimini 35 uçak, 3 savaş gemisi, 37 helikopter, 74 tank, 246 zırhlı araç, 3992 hafif silah ve 8651 askeri personelle gerçekleştirmek istedi.

Çalık, Adliye Binamızın Sürecini Başlatıyoruz

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, yeni adliye binasıyla ilgili, “Yeşilyurt’umuza, Yeşiltepe’mize Askeri Hastanemizin olduğu alana Allah nasip ederse adliye binamızı yapıyoruz.

Çınar, Şanlı Tarihimizi Hafızalara Kazıyacağız

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın yeni dönemlerinden olup yapımı devam eden Savunma Sanayi ve Savaş Makineleri Açık Hava Müzesinde; kahramanlık destanlarıyla dolu şanlı tarihimizde yaşanan savaşlarda ve alınan güvenlik önlemlerinde kullanılıp tarihe tanıklık eden askeri teçhisatlar özel alanlarda sergilenecek.

Askeri Kışla koronavirüse Karşı Dezenfekte Edildi

Malatya’da Temizlik Firması koronaviris ( KOVİD 19 ) Salgınına Karşı Gönüllü ve Ücretsiz Olarak Tulga 1 Kışlası İçerisinde Dezenfekte Çalışması Yaptı.

Seçkin, Askeri Hastaneleri ve Askeri Sağlık Sistemini İyi Bilirim

Askeri Hastaneler ve Askeri Sağlık Sistemi Hakkında Bir Gazi Olarak Tecrübelerim

Akçadağ CASA Şehitleri Anıldı

16 Mayıs 2001 tarihinde Akçadağ İlçemizde Casa Tipi uçağın düşmesi sonucu şehit olan 34 kahraman askerimiz için anma programı düzenlendi.

Suriyelilerden Harekata Destek

Malatya'da yaşayan Suriyeliler, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fırat Nehri'nin doğusuna yönelik yapılacak askeri harekata ilişkin açıklamasına destek verdi.

Avşar Gazze’ye Yapılan Saldırıyı Kınadı

MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar, İsrail askerinin açtığı  ateşle Gazze şeridinde  hayatını kaybedenlerin sayısının arttığını ve buna göz yuman tüm zihniyetleri kınadıklarını belirtti.

‘Çanakkale Savaşında Askerin Son Yemeği’ Adlı Etkinlik Yoğun İlgi Gördü

Battalgazi Belediyesi ve Derme İlkokulu tarafından ortaklaşa olarak ‘Çanakkale Savaşında Askerin Son Yemeği’ adlı etkinlik düzenlendi.

Başkan Avşar, Sarıkamış Harekâtı’nın 103. Yıldönümü Mesajı

MHP(Milliyetçi Hareket Partisi) Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar, 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekâtı’nın 103 yıldönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.