Çınar, Kentsel Dönüşüme Örnek Gösterilecek Değerli Bir Eser

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

         Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın seçim vaatleri arasında yerini alıp, Yeşilyurt Belediyesinin kendi öz bütçesi, kaynakları ve gücüyle hizmete sunulacak olan ‘Turgut Özal Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ kentsel dönüşüm yatırımlarına örnek gösterilen değerli bir eser olarak Malatya’nın yeniden ihya ve inşasına büyük bir destek sağlayacak.

           24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen Elazığ Sivrici depreminden sonra Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın girişimleri neticesinde; 15 Nisan 2020 tarihli 2409 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile rezerv yapı haline dönüşen Turgut Özal Mahallesinde startı verilen ‘Turgut Özal Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ gerek depreme dayanıklı konutları gerekse de sosyal yaşam alanlarıyla dikkat çeken bir eser olarak ön plana çıkmaya başladı.


Yeşilyurt Belediyesinin kendi bütçesi ve kaynaklarıyla yapımında sona yaklaşılan Turgut Özal Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanında toplamda 168 daire ile 10 dükkân yer alıyor.

         Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın seçim vaatleri arasında yerini alan ‘Turgut Özal Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında tamamlanacak olan konutlar, rezerv yapı alanı içerisinde mülkiyeti olan hak sahiplerine teslim edilecek.

        24 Ocak 2020 tarihindeki Elazığ Sivrici depreminin yanı sıra 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından Malatya’da deprem konutlarının sayısının artması noktasında Yeşilyurt Belediyesinin tüm imkanlarını seferber eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Turgut Özal Mahallesinde ki 15 dönümlük alanda; 168 daire ve 10 dükkana sahip dört ayrı binanın yanı sıra sosyal yaşam alanları, yeni nesil oyun grupları, süs havuzları, yeşil alanları ve otoparkıyla dev bir yatırımı daha Yeşilyurt’lular la buluşturup,  ilçemizdeki depreme dayanıklı yaşam alanlarımıza bir yenisini daha eklemiş olacağız.” dedi.

          Yeşilyurt İlçesindeki afet konutlarının yanı sıra kentsel dönüşüm projeleriyle vatandaşları güvenli alanlara taşımaya devam ettiklerini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Birinci derece deprem kuşağında yer alan Malatya’mızda son dönemlerde devletimizin büyük destekleriyle yapılan afet konutları teker teker teslim ediliyor.  Yeşilyurt Belediyesi olarak ta kendi bölgemizde depreme dayanıklı yaşam alanlarımızı artırmak adına çok ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Özellikle de 6 Şubat’taki asrın felaketi büyük depremlerin ardından şehrimizdeki barınma sorunun giderilmesi ve vatandaşlarımızı güvenli alanlara taşımak adına kentsel dönüşüm projelerine ağırlık vermekteyiz. 

          TOKİ ile işbirliği haline yaptığımız, içerisinde 383 konut ve 6 dükkânın yer aldığı Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesindeki konutlarımızı teslim ettik. 6 Şubat depremlerinde her hangi bir sorun yaşamayan bu konutlarımızda yaşayan hemşehrilerimiz hayatların güvenli alanlarda sürdürüyorlar. Bununla birlikte yine Elazığ Sivrici depreminden sonra Kaynarca ve Yakınca’daki hazine arazilerinin yanı sıra belediyemize ait alanlarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ ve Alt Yapı Kentsel Dönüşüm Müdürlüğüyle ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde; yapımı tamamlanan konutlarımızı hak sahiplerine teslim edildi. 

           Yakınca Mahallesinde hak sahiplerine teslim edilen 499 Afet Konutlarının arka kısmında bulunan alanda TOKİ ve Alt Yapı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü işbirliğiyle inşa edilen 541 adet konut ile 22 Adet dükkânın yer aldığı TOKİ Rezerv Konutlarını da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla yaptığı protokolle birlikte Yeşilyurt Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğüne şahsen başvuru yapan başta sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı olan mahallelerde ikamet eden vatandaşlar olmak üzere riskli yapı sahibi vat…

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN