CHP Malatya 23 Nisan'ı kutladı

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. 

TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene; CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, il yönetim kurulu üyeleri, Malatya Kadın Kolları Başkanı Nezahat Aydın, İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Erbaş, meclis üyeleri ve partililer katıldı. 

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı okundu. 

Yıldız, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun diğer dünya devletlerinden çok farklı olduğunu kaydederek şunları söyledi:
“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun temelinde demokrasi var. Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak bastığında tek başına memlekette her alanda temsiliyetle Sivas ve Amasya’da kongreyi topluyor. Samsun’a çıktıktan sonra Sivas’a geldiğinde büyük bir kongre yapıyor. Kurtuluş Savaşını, Milli Mücadeleyi birkaç kurmay kadrosundan öte halkın tamamının benimsemesi için kongreyi toplayarak başladıkları yolculuk, 1920’de Ankara’da millet meclisinin toplanmasıyla devam ediyor. Millet meclisinin önemi çok büyük çünkü emperyalizme karşı verdiği kurtuluş savaşını topladığı meclis ile vermiş dünyada başka bir devlet yok.”

Yıldız, bağımsızlık mücadelesinin tüm illerde gelen temsilciler ve vekillerle verildiğini kaydederek, “Bir taraftan ordu sahada savaşta bir taraftan emir aldığı sadece kurmak karargahı değil büyük bir meclis. Cumhuriyetimiz daha ilk kurulduğunda “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözü, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kodu olmuştur. Bugün daha güçlü bir sesle söylüyoruz; “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü yılında biz Cumhuriyet Halk Partililerin hedefi; demokrasiyi daha da yüceltmek, milli egemenlikte millete daha da çok yer vermektir. Maalesef Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle milli egemenlik milletimizden alınmış, meclisimiz eski gücünü yitirmiştir. Kabine, milletin vekillerini dinlemez hale gelmiştir. Bizlerin mücadelesiyle milleti temsile den bağımsız ve özgür bir TBMM oluşacaktır” dedi. 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’ı çocuklara emanet ettiğini dile getiren Yıldız, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nde çocuk bayramı olarak kutlandığı gibi tüm dünyada da çocuk bayramı olarak kutlanmaktadır. Hep beraber çocuklarımız ve gençlerimiz için; demokrasiye, egemenliğin milletin olduğuna dair sözümüze sahip çıkacağız. Çocuklarımız geleceği için demokrasiyi daha da büyüteceğimize Cumhuriyet Halk Partisi olarak söz veriyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN