Büyükşehir Başkan Adayı Er, MTSO yönetimi ile bir araya geldi

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

“Malatya küllerinden yeniden doğacak”

 

Seçim çalışmaları kapsamında ilk STK ziyaretini Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’na gerçekleştiren AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, büyük depremler yaşamış Malatya’nın küllerinden doğacağını ifade ederek, Malatya TSO ile her daim istişare içinde olacaklarını söyledi.

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, beraberinde AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören ile birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu başkanlığında Yönetim Kurulu, Meclis, Disiplin Kurulu, Genç ve Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Malatya’yı yeniden eskisinden daha güçlü bir şekilde el birliği ile ayağa kaldıracaklarını söyledi.

Malatya’da daha önce İl Özel İdaresi görevinde bulunduğun ve kentin her noktasını avucunun içi gibi bildiğini de dile getiren Er, TOKİ’deki görevinin de Malatya’nın yeniden inşası adına bir artı olduğunu ifade etti.

Geçmiş dönemdeki tüm tecrübe ve birikimini Malatya’nın yeniden inşası için kullanacaklarını ifadede eden Başkan Adayı Er, “Malatya’nın sorunlarını çok iyi biliyoruz. Bu süreçte deprem sonrası da yaşanan sorunları, talepleri ve ihtiyaçları yerinde tespit ettik. Hep birlikte küllerimizden yeniden doğacağız, yeniden birlik içerisinde olacağız” dedi.

6 Şubat depremlerinde Malatya’nın büyük hasar aldığını da anımsatan Er, şehrin yeniden ayağa kaldırılması sürecinde sadece belediyenin değil tüm sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarının da ortak hareket etmesi gerektiğine değindi. Göreve geldiklerinde tüm görüşlere açık olacaklarını ve istişare kültürü ile hizmet yapacaklarını ifade eden Er, kent merkezinde yapımı süren çarşı projesinin de biran önce bitmesi ile esnafın da işyerlerine kavuşacağını söyledi. Malatya’da yerinde ve kentsel dönüşümde önemli işlere imza atacaklarını ifade eden Er, TOKİ’de yaptığı görevin de bu noktada bir artı olacağını dile getirdi.

Kentsel dönüşümde en önemli işin uzlaşı olduğunu da dile getiren Er, bu süreçte vatandaşlarında desteğine ihtiyaç duyulduğunu söyledi. 

 

Malatya TSO’ya gerçekleştirdiği ziyaret için Başkan Adayı Sami Er’e teşekkür eden Başkan Sadıkoğlu ise 6 Şubat depremlerinden ağır hasar alan Malatya’nın daha hızlı toparlanması adına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada ellerini değil gövdelerini taşın altına koyacaklarını söyledi. 

Malatya’nın eskisinden daha güçlü ayağa kalkması adına yürütülecek sürecinin istişare kültürüyle ilerlemesi taraftarı olduklarını da kaydeden Sadıkoğlu, “Bütün partilere eşit mesafede duran, söylemleri ile Malatya’nın menfaatini düşünen bir ticaret ve sanayi odası idealini gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Depremin çok büyük etkileri var şehir üzerinde. Birçok işyeri, konut yıkılmış durumda, insanlar bitap düşmüş durumda.  Bu kapsamda Sami Beyin yapacağı çalışmaların Malatya adına yanında olacağız. Kendisi Özel İdare Genel Sekreterliği döneminde en ücra köşede tabiri yerindeyse Malatya’nın kılcal damarlarına kadar tanıyan birisi. Bu yönde üstün gayretleri var. Malatya’da ayrıştırmadan, ötekileştirmeden hizmet sunduğu sürece sonuna kadar yanında olacağımızı belirtmek istiyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN