Battalgazi Belediyesi İftar Çadırında Her Gün 2 Bin 500 Kişiye İftar Veriliyor

Battalgazi Belediyesi İftar Çadırı'nda Ramazan ayı coşkusu devam ediyor.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Battalgazi Belediyesi İftar Çadırı’nda Ramazan ayı coşkusu devam ediyor. Türk Kızılayı Malatya Şubesi tarafından 15 Temmuz Millet Meydanında bulunan Battalgazi Belediyesi İftar Çadırı’nda yaklaşık 2 bin 500 kişiye iftar yemeği verildi.

Battalgazi Belediyesi İftar Çadırı’nda verilen iftar yemeğine, Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Seda Gören Bölük, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, AK Parti Battalgazi Kadın Kolları Başkanı Şule Özkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. İftar sonrası habercilere konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ramazan ayının önemine dikkat çekerek, “Burada ki iftar yemeklerimizin her gün bir hayır sahibi tarafından ev sahipliği yapılıyor. Bugün ev sahibimizde Malatya Kızılay'ımız. Kızılay şube başkanlığımız ev sahibimiz. Ev sahipliğinden dolayı da Malatya Kızılay başkanımıza da teşekkür ediyorum. Tabi ev sahipliğinde de kalmamış genel başkan yardımcımızı da bu iftar sofrasında bizimle birlikte olmak amacı ile davet etmişler. Genel başkan yardımcımızda sağ olsun bu daveti kabul etmiş, bizlere iştirak etmiş ve hep birlikte bu akşam ki iftar programına katıldık. Akabinde de iftarımızı da birlikte açtık. Ben öncelikle Ramazan aynının feyzinin, bereketinin bütün milletimize, ülkemize, insanlarımıza barış ve huzur getirmesini Cenab-ı Allahtan niyaz ediyorum. Önümüzde idrak edeceğimiz Bayramın, bayram tadında, milletçe, ülkece kutlanmasını Cenab-ı Allahtan diliyorum. Ramazanlarının da mübarek olmasını diliyorum. Hakikaten burada ki Ramazan sofrası ve iftar çadırlarımız gerçekten mağdur, mazlum, ihtiyaç sahibi insanlar, öğrencilerimiz, yolda kalmışla, garip gureba diye tabir ettiğimiz ve bir hakkın yerine geçen bir iftar programı oluyor. Bu iftar programında şimdiye kadar bize destek veren gerek sivil toplum örgütleri olsun, gerek hayırsever işadamlarımız olsun, hepsine ben teşekkür ediyorum. Onları tebrik ediyorum” dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç ise, insani yardımlara dikkat çekerek, "Milletimizin genetiğinde paylaşma, yardımlaşma, bir arada olmak var. Elhamdülillah Malatya bunu çok hak eden bir şehrimiz. Ne zaman insani noktada bir adım atılacaksa Türkiye’de en ilk illerimizden bir tanesidir” diyerek, yardımlaşmanın önemine vurgu yaptı. Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç, Ramazan ayı dolayısıyla kan bağışında yaşanan azalmanın Ramazan Bayramı sonrası yeniden artacağını belirterek, “Aslında bağış yapmasının kan vermesinin dinen ve tıbben bir sakıncası yok. Ama tabi Ramazanın kendine has mahmurluğundan dolayı biraz çekiniyorlar. Bizim tabi 24 saat açık kan bölge merkezlerimiz var. Gezici kan araçlarımız var. Buralara iftardan sonra geliyorlar. Şu anda stoklarımızda bir sıkıntı yok. Eminim ki Ramazanda aksayan yardımlar nedeniyle biraz azalan stoklarımız Bayram sonrası yeniden artacaktır” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN