Başkan Gürkan'dan İl Müdürü Behçet Bakır'a Ziyaret

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

       Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

       Ziyareti esnasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını belirten Başkan Gürkan, “Malatya’mızda okulların açık olması ve eğitimin sürdürülebilir olması eğitim açısından çok önemlidir. Bu anlamda Malatya İl Milli Eğitim Müdürümüzün şahsında bütün eğitim camiasını tebrik ediyorum” dedi.


GÜRKAN: ÖĞRENCİLERİMİZİN YETİŞMESİNDE EMEĞİ OLAN TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİ KUTLUYORUM

        Eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu ifade eden Başkan Gürkan,“Şubat depremlerinde büyük bir felaket geçirdik ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile o dönemde çok yakinen çalıştık. Hakikaten bütün birimlerimiz depremin yaralarının sarılması noktasında üstün çaba ve gayret gösterdiler. Netice itibariyle asrın felaketini yaşadık, o nedenle yaralarımızı hep beraber saracağız. Malatya’mızda okulların açık olması ve eğitimin sürdürülebilir olması eğitim açısından çok önemlidir. Bu anlamda Malatya İl Milli Eğitim Müdürümüzün şahsında bütün eğitim camiasını tebrik ediyorum. 

       Şu anda hemen hemen tüm okullarımız açık, bazı okullarımız ise yıkılan okulların hasebiyle ikili eğitim görüyorlar ama yine de okullarımız eğitim faaliyetlerini sürdürüyorlar. Malatya’mızda bütün eğitim faaliyetlerini sürdüren öğretmenlerimizi de tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte de yeni okullarımızın yapılması, güçlendirilmesi gereken okullarımızın güçlendirilmesi noktasında üzerimize düşen her türlü görevi ve gayreti gösteriyoruz, göstermeye de devam ediyoruz. 

       Okullarda öğrencilerimizin sportif faaliyetlerini icra edecekleri gerek basketbol sahaları gerek voleybol sahaları gerek futbol sahaları gerekse de hentbol sahaları gibi alanların yapılmasında da belediyemiz yoğun bir gayret gösteriyor. Okullarımızın sportif alanlarıyla ilgili okullarımıza spor tesisleri yapıldı. Ayrıca okullarımızda bahçe düzenlemeleri,  çevre düzenlemeleri de belediyemizin destekleriyle yapılıyor ve yapılmaya da devam ediyor. Yeni okulların yapılması noktasındaki bazı çalışmalar da yine belediyemiz tarafından devam ediyor. 

       Öğrencilerimizin kampları, sosyal alanları, kütüphaneleri ile ilgili her türlü iş ve işlemleri de belediyemiz tarafından yapılıyor. Bilindiği üzere şehrimizin bir kütüphanesi yoktu, büyük bir kütüphane açtık. Kütüphanemiz 7/24 açık olduğundan öğrencilerimi istediği zaman kütüphaneye gidebiliyor. Ayrıca içerisinde bulunan kafeterya ile de öğrencilerimize hizmet veriyoruz ve bu çalışmalarımız devam edecektir. Yeter ki geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı geleceğe en güzel şekilde hazırlayabilelim. Öğrencilerimizin yetişmesinde emeği olan tüm öğretmenlerimiz de kutluyorum. Eğitim öğretim yılımızın sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçmesini temenni ediyorum” dedi. 

BAKIR: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZİN HER ZAMAN DESTEKLERİNİ HİSSETTİK

        Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakırkonuşmasında,“Büyükşehir Belediye Başkanımızın kurumumuzu ziyaret ediyor olmasından dolayı memnuniyetimizi ifade etmek istiyorum. Eğitim öğretim faaliyetlerinde bize yön veren, yol açan kıymetli Başkanıma ve ekibine teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak asrın felaketinin yaşandığı bu dönemde okulların açılması noktasında desteklerini hep hissettik. Bu vesileyle kıymetli Başkanımıza tekrardan teşekkür ediyoruz. 

       Milli Eğitim Müdürlüğü okulları 11 Eylül tarihi itibariyle açmakla, şehrin tekrardan canlanması, tekrardan hayat bulması noktasında çok önemli bir görev ifa etmektedir. Deprem sonrası 70 bin öğrencinin il dışına çıktığı ve 11 Eylül itibariyle de bu rakamın 20 bine düştüğünü görmekteyiz. Bu nedenle temsil ettiğimiz kurumun şehrimizin canlanmasındaki görevini fiili olarak görmüş bulunmaktayız. 

         Maarif Camiası, şehir için çok önemli ve kıymetli bir camiadır. Bu camiaya katkı veren, destek sunan herkese teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyemizin her zaman desteklerini hissettik. Bundan sonrada hissedeceğimizi umut ediyor, tekraren teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN