Başkan Dağ'dan MASKİ Genel Müdürü Mert'e Ziyaret

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Anadolu Basın Birliği Derneği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Mehmet Mert’i makamında ziyaret ederek Malatya’mızın içme suyuyla ilgili bazı konularda görüşmeler sağladı. Başkan Zeki Dağ, 6 Şubat depremlerinden sonra, İçme suyuyla ilgili çıkan dedikodular nedeniyle İçme suyumuzun sıkıntılı ve yine suyun azalması durumunu (MASKİ) Genel Müdürü Sayın Mehmet Mert’le paylaştık dedi.

 

Başkan Zeki Dağ, Malatya içme suyumuzla ilgili her hangi bir sıkıntı olmadığını yerinde gördük. 6 Şubatta yaşanan depremlerle ilgili ve yine depremin ilk gününden bugüne kadar başta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan, (MASKİ) Genel Müdürü Sayın Mehmet Mert olmak üzere, tüm ekip arkadaşlarıyla birlikte sahalarda olmuşlardır.

 

 

Başkan Dağ,  (MASKİ) Genel Müdürü Sayın Mehmet Mert, Belediyecilik tecrübeleriyle ve yine yıllardır belediyede değişik birimlerde yöneticilik yapmış biri olarak, bugünde MASKİ Genel Müdürü olarak başarılı bir şekilde görevini en iyi bir şekilde yerine getirmektedir. (MASKİ) Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Mert, Göreve geldiği günden  bugüne kadar Malatya’mızın dört tarafına başarılı bir şekilde hizmet götürerek vatandaşlarımızın takdirini kazanmış ve kazanmaya devam etmektedir.

 

Anadolu Basın Birliği Derneği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ,(MASKİ) Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Mert’in çalışmalarını takdir ediyoruz. 6 Şubatta yaşadığımız depremlerde sonra gece gündüz demeden hep sahalarda olduğunu ve yine Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan Başkanımız ve tüm ekipleriyle birlikte sahalarda olmuşlar ve her zaman olduğu gibi vatandaşlarımızın takdirini kazanmışlardır.

 

Bizlerde Anadolu Basın Birliği olarak her zaman olduğu gibi bugünde Sayın Selahattin Gürkan Başkanımız ve yine Her zaman başarıdan başarıya koşan, İşini en iyi şekilde yaparak Malatya’mızın takdirini kazanan (MASKİ) Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Mert Başkanımıza çalışmalarında başarılar diliyoruz. 2024 Martta yapılacak yerel seçimlerinde başta Ülkemize ve yine Malatya’mıza hayırlar getirmesini yüce Allahtan diliyorum ve inşallah hayırlı olur. Başkan Zeki Dağ, Ziyaretimizden dolayı bizleri misafir eden (MASKİ) Genel Müdürü Sayın Mehmet Mert Başkanımıza teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun inşallah. 

 

Anadolu Basın Birliği Derneği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Mehmet Mert’i makamında ziyaret etti. Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren (MASKİ) Genel Müdürü Mehmet Mert, “İçme suyumuzda herhangi bir problem yok. Asrın felaketinde suyumuzda bulanıklık meydana gelmişti. Ancak arada geçen zaman zarfında suyumuzun değerleri deprem öncesi değerlere dönmüştür” dedi. 

 

YATIRIMLARIMIZA DEVAM EDİYORUZ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda depremden sonra da alt yapı yatırımlarına ara vermeden devam ettiklerini aktaran Mert, “Depremden önce 2023 yılı için 1.5 milyarlık bir yatırım planlamıştık. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a sordum. Sayın Başkanım şehir büyük zarar gördü. Maddi anlamda sıkıntıya düşeriz. Bu nedenle bir müddet ara verelim mi dedim? Sayın Başkanımız aynen şu ifadeyi kullandı. Kesinlikle yatırımlar devam edecek. Bunun yanında depremin de izlerini en kısa sürede sileceksiniz. Para anlamında bir şeyi kafanıza takmayın ben onu halledeceğim dedi. Bunu duyduktan sonra yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz” dedi.

 

SUYUMUZDA SORUN YOK

Zaman zaman suyun bulanık aktığına dair şikâyetlerin geldiği ile ilgili iddialara cevap veren (MASKİ) Genel Müdürü Mehmet Mert, “Şehrimiz depremde çok büyük hasar aldı. Üst yapının yanı sıra altyapıda büyük tahripler oldu. Bizler hatlarımızın tekrar işletilebilir hale gelmesi için tüm ekibimizi seferber ettik. Ancak yıkımlar esnasında, kendi çalışmalarımız sırasında tabi çalışma yapılırken ister istemez suya toprak, kum, çakıl hatta kaldırım taşı borunun içerisine kaçıyor. Buda kısmi bulanıklığa neden oluyor. Ayrıca ilimizde çok yoğun bir şekilde yağmur yağdı. Suya herhangi bir yabancı madde karışması söz konusu bile değil. Gerekli tahlilleri yaptık. Başka laboratuvarlara yaptırdık. Sonuç olarak suya sadece toprak karışmıştı. Bundan kaynaklı bir bulanıklıktı. Şuan çok şükür deprem öncesindeki değerlerine döndü. Gönül rahatlığıyla kullanıyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN