Bakan Bülent Tüfenkci, Esnafla Bir Araya Geldi

'Yeni Sistem Türkiye'ye Çağ Atlatacak'

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda Toptancılar Sitesi'nde esnafla buluştu. Bakan Tüfenkci esnafa seslendi, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, sosyal yaşamdan ekonomiye kadar her alanda Türkiye’ye çağ atlatacaktır. Ekonomi kat kat büyüyecek, daha da ileri gideceğiz” dedi.

  Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda Toptancılar Sitesi’nde esnafla yaptığı kahvaltı sonrası 16 Nisan Halk Oylaması’na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Toplumsal uzlaşmanın sağlandığı bir Türkiye için yeni bir hükümet sisteminin milletin önüne getirdiklerini vurgulayan Bakan Tüfenkci, “Biz istiyoruz ki Türkiye bir atak daha yapsın, bu patinajdan kurtulsun. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile beraber aşımız da işimiz de daha büyüsün ve dünya ile rekabet edebilen bir Türkiye olsun” şeklinde konuştu.

“ARTIK SÖZ DE KARAR DA MİLLETİMİZİN”

  Konuşmasının devamında Türkiye’nin terörle mücadelesine de değinen Bakan Tüfenkci, şunları kaydetti:  “Her türlü terör saldırısı altında bulunan Türkiye'nin bu coğrafyada, bu bölgede gerçekten güçlü olması gerekir. Birliğini, beraberliği sağlamış bir Türkiye’nin olması gerekir. Onun için de biz toplumsal uzlaşmayı da sağlayacak, birliği ve beraberliği de sağlayacak yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni milletin önüne getirdik. Artık söz de karar da milletimizin. Millet ne derse, sizler ne derseniz Allah'ın izniyle 16 Nisan'da o olacak. Biz istiyoruz ki bundan sonra da artık söz sahibi millet olsun, vesayet odakları olmasın, şu veya bu kurumlar olmasın, sermayedarlar olmasın, medya grupları olmasın. Şu sendika bu sendika değil, bizzat milletin kendisi olsun.”

“EKONOMİMİZ KAT KAT BÜYÜYECEK”

  2002’den sonra AK Parti’nin yaptığı hizmetlerle birlikte Türkiye’nin çağ atladığını vurgulayan Bakan Tüfenkci, “2002 öncesi Türkiye ile şu anki Türkiye arasında gerçekten dağlar kadar fark olduğunu görüyoruz. Her alanda bu farkı görebiliyoruz. Sağlıkta bunu görüyoruz, Malatya'da bunu görüyoruz. Türkiye sağlıkta 4 büyüdüyse Malatya sağlıkta 6 büyüdü. Otoyolları, bölünmüş yolları, ulaşımı görüyoruz. Netice itibariyle baktığımız zaman büyüyen bir Türkiye görüyoruz. Dolayısıyla bu büyümenin devam etmesi için istikrarın devam etmesi için ülkenin bu yeni sisteme ihtiyacı var. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, sosyal yaşamdan ekonomiye kadar her alanda Türkiye’ye çağ atlatacaktır. İnşallah ekonomimiz kat kat büyüyecek ve daha da ileri gideceğiz” ifadelerine yer verdi.

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın esnaf için birçok kolaylık sağladığını da belirten Bakan Tüfenkci, “Esnafımız için bugüne kadar birçok kolaylık sağladık. İnşallah bundan sonra da esnafımızı kalkındırmaya devam edeceğiz” dedi.

KİMLER KATILDI?

  Programa AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ile çok sayıda esnaf katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN