Babacan, Kuzey Çevre Yolu İlgili Açıklamalarda Bulundu

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

AK Parti Malatya Milletvekili Doç. Dr. Abdurrahman Babacan Malatya Kuzey Çevre Yolu Hakkında Bilgilendirme Paylaşımında Bulundu.

Babacan, Ulaştırma Bakanımız Abdülkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürümüz ve Karayolları Bölge Müdürümüz ile görüştüğünü ifade etti. Buna göre; Malatya Kuzey Çevre Yolu projesi 44,8 km’si ana yol, 8,7 km’si bağlantı yolu olmak üzere toplamda 53,5 km'lik bir proje.

Ocak 2024'te devir gerçekleşti ve proje Yüngül İnşaat tarafından üstlenildi.

Yaklaşık 20 gün önce de Yüngül İnşaat tarafından gerekli makine tedariği sağlanarak altyapı çalışmalarına başlandı. Projenin 1. Etabı daha önce açılışı yapılan 26,1 km’lik kesimdir. Ağustos ayı itibariyle de 12,1 km'lik 2. Etap bitirilecek, böylece toplamda Battalgazi’ye kadar 38,2 km’lik kesim trafiğe açılmış olacaktır.

Bu 2. Etap dediğimiz, Sivas kavşağından Battalgazi kavşağına olan kesintisiz güzergahı ifade ediyor. Ve sadece bu 2. Etap için ayrılan bütçe 550 milyon TL. Ki bu, bölgedeki bütün şehirlerarasında ayrılan en büyük bütçe.

Yani; Ağustos ayı itibariyle toplamda 38,2 km'lik hat açılmış olacak. Kalan 15,3 km'lik kısım için ise bu yıl içerisinde ikmal ihalesine çıkılacak ve toplamda 53,5 km olan projenin tamamı 2025 sonuna doğru bitirilmiş olacağını ifade etti. 

Projenin toplam bütçesi 3 milyar TL.

Süreç içerisinde takip etmeyi sürdüreceğiz...

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN