Ağbaba'dan Mustafa Armağan Tepkisi

ATATÜRK VE İNÖNÜ'YE HAKARET EDEN KİŞİNİN İNÖNÜ'NÜN MEMLEKETİNDE İŞİ NE?

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Atatürk ve İnönü’ye sürekli hakaret eden Mustafa Armağan isimli yazarın İnönü’nün memleketi Malatya’da düzenlenen kitap fuarına davet edilmesinin Malatya’ya da hakaret olduğunu söyledi.

Katıldığı bir televizyon programında diğer konuklarla birlikte Atatürk ile manevi kızı Afet İnan arasında ilişki olduğu iddiasında bulunan, hakkında CHP tarafından suç duyurusunda bulunulan Mustafa Armağan isimli tarihçi-yazarın bu yıl 6. Sı düzenlenen Malatya Anadolu Kitap ve Kültür fuarına katılmasına tepkiler devam ediyor.

DAVET MALATYALILARA HAKARETTİR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı  ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “Derin Tarih isimli dergide Latife Hanım'a ait olduğu iddia edilerek Atatürk'e hakaret eden bir mektup yayınlayan,aynı dergide daha önce de defalarca Atatürk düşmanlığı yapan, Atatürk ve silah arkadaşlarına ağır hakaretler yağdıran, Rize’deki Atatürk heykeli kaldırıldığında  sosyal medya hesabından “Bize bu şan yeter.Heykeli toprağa vermiş ülkeyiz” şeklinde açıklamalar yapan Mustafa Armağan isimli yazarın, İnönü’nün memleketine davet edilmesi tüm Malatyalılar için hakarettir” ifadelerini kullandı.

ATATÜRK VE İNÖNÜ’YE LAF SÖYLEYENLER ÖDÜLLENDİRİLİYOR

 Ağbaba; “Bu ülkenin kurtarıcısı ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ağza alınmayacak laflar söyleyen,2. Cumhurbaşkanımız, hemşehrisi olmakla her zaman onur duyduğum İsmet İnönü’ye saldıran kişinin, kitap fuarında Malatyalılar ile buluşturulması skandaldır.Dünya’nın hiçbir ülkesinde o ülkenin kurucularına, önderlerine, savaş kahramanlarına laf söyletilmez. Ancak , Türkiye’de son yıllarda Atatürk ve İnönü’ye laf söyleyenler, hakaret edenler ödüllendirilir hale gelmiştir. Atatürk ve İnönü’ye hakaretlerin mahkemeler tarafından masum gösterilmesi yeni ve daha çirkin saldırıların önünü açmıştır” dedi.

BAKAN SOULU’YA SORULAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde ise şu görüşlere yer verdi; Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı katkılarıyla, Malatya Valiliği ile Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz şehitleri anısına organize edilen 6. Anadolu Kitap Fuarı'na, Mustafa Armağan adlı tarihçi olduğunu iddia eden ve devamlı Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e, manevi kızı Afet İnan’a ve Kurtuluş Savaşı gazisi 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü'ye hakaretler eden bir şahıs davet edilmiş ve kitaplarını imzalamıştır.

Bu çerçeveden hareketle; Söz konusu şahsın Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'ye yaptığı hakaretler hem Valilik hem de Bakanlığınız tarafından kabul edilmekte midir? İkinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü'ye her türlü hakareti eden bu şahsın, İnönü'nün memleketi Malatya'ya davet edilerek konuk edilmesi Malatyalılara hakaret değil midir? Kurtuluş Savaşı gazilerimize ve kurucu liderlerimize ağza alınmayacak hakaretler eden bu şahsın fuara katılım masrafları Valilik ya da Büyükşehir Belediyesi tarafından mı karşılanmıştır? Bu şahıs için ne kadar masraf edilmiştir?  Söz konusu şahsın Mustafa Kemal Atatürk'e ve İsmet İnönü'ye hakaretlerini Malatya'da sürdürmesi için Bakanlığınızın bir talimatı var mıdır?

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN