'44 Günde 44 Cami' Projesi Kapsamında Yaz Kur'an Kursu Öğrencileri

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Sosyal sorumluluk hizmetlerine ara vermeden devam eden Yeşilyurt Belediyesi tarafından başlatılan ‘ 44 Günde 44 Cami’ Projesi kapsamında Yeşilyurt İlçesindeki Camilerin Yaz Kur’an Kurslarına katılan 6-12 yaş grubundaki öğrenciler, Yeşilyurt Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkında uygulamalı ve teorik trafik eğitimi alıyor.

PROJE; 44 CAMİDEKİ YAZ KUR’AN KURSUNA KATILAN 6-12 YAŞ GRUBUNDAKİ ÖĞRENCİLERİ KAPSIYOR

Dünya ve Türkiye’de son dönemlerde artan trafik kazalarının minimum seviyeye inmesi için trafik kurallarının genç yaşta öğretilmesi amacıyla Çocuk Trafik Eğitim Parkını hizmete sunan Yeşilyurt Belediyesi, 2016-2017 Yılı Eğitim-Öğretim Yılı içerisinde ilçedeki ilkokul ve anaokullarına yönelik sürdürdüğü teorik ve pratik trafik eğitimlerine yaz aylarında da devam ediyor.

Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından projelendirildikten sonra İlçe Müftülüğü ve Cami İmamlarının destekleriyle başlatılan ‘44 Günde 44 Cami’ Projesi kapsamında Yeşilyurt İlçesindeki Camilerin Yaz Kur’an Kurslarına katılan 6-12 yaş aralığındaki erkek ve kız öğrencilere yönelik trafik eğitimi başlatıldı.

CAMİLERDEN SERVİSLERLE ALINAN ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLİYOR

Yeşilyurt İlçesindeki 44 camiyi kapsayan bu proje Ağustos ayının sonuna kadar devam edecek. Her gün bir camiden servislerle alınacak öğrenciler trafik eğitimlerinin ardından servislerle yeniden camilerine bırakılacak.

PROJENİN İLK MİSAFİRLERİ ILICAK CAMİ KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİ

Çocuk Trafik Eğitim Parkı, proje kapsamında ilk olarak Turgut Özal Mahallesi Ilıcak Cami’deki Yaz Kur’an Kursu öğrencilerini ağırladı. Trafik kuralları uzman ekipler tarafından teorik ve pratik olarak öğrencilere anlatıldı. Eğitim çalışmasını Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, Ilıcak Cami İmamı Sırrı Kuşbey ve öğrencilerin velileri de izledi.

Usta öğreticiler tarafından verilen teorik bilgilerin ardından öğrenciler, trafik parkurunda direksiyon başına geçerek yaya yolu kullanımı, sinyalizasyon kuralları, bisiklet yolu kuralları ve yaya üst geçidi kullanımını öğrendi. Öğrenciler son olarak ise akülü araç ile uygulama trafik kurallarını birebir yaşadı.

MİNİKLERDE TRAFİK EĞİTİMİNDEN MEMNUN

Verilen eğitimlerden memnun olduklarını ifade eden Barış Bayrakçı isimli bir öğrenci, “Daha önceden de buraya eğitime gelmiştim, o zaman çok heyecanlanmıştım ama şimdi o kadar heyecanlı değilim. Trafik kurallarını erken yaşta öğrenmek bizim için çok iyi oluyor” dedi.

Emrah Özkaya isimli öğrenci ise, “ Eğitim Parkına ilk kez geldim, trafik kurallarını öğreniyoruz çok güzel oluyor. Arabalar çok güzel, bize nasıl kullanacağımız öğretiliyor, hepimizin güvenliği için trafik kurallarını öğrenmemiz gerekiyor” diye konuştu.

İMAM KUŞBEY, “YEŞİLYURT BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Trafik eğitimini izleyen Ilıcak Cami İmamı Sırrı Kuşbey, öğrencilerin erken yaşlarda trafik kurallarını öğrenmelerinin önemli olduğunu ifade ederken, “Yeşilyurt Belediyesine öncelikle bu güzel park alanını hizmete sundukları için teşekkürlerimi sunuyorum. Çocuklarımızın erken yaşlarda trafik kurallarını öğrenmeleri trafik kazalarının aza inmesini sağlayacaktır. Bize gelen bir davet üzerine Yaz Kur’a Kursuna katılan çocuklarımızı buraya trafik eğitime getirdik. Bizler gerçi trafikte uyulması gereken konularla ilgili bilgiler veriyoruz ama buradaki hem teorik hem de pratikteki eğitimler daha güzel oldu. Çocuklarımız bu şekilde trafik kurallarıyla ilgili daha bilinçlenmiş olacaklar, hafızalarında yer edinmiş olacak. Bize bu imkânı sağlayan başta Belediye Başkanımıza ve buradaki yetkililere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“44 CAMİDEKİ KURAN KURSUNA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZE TRAFİK KURALLARINI ÖĞRETECEĞİZ”

’44 Günde 44 Cami’ projesi hakkında bilgiler veren Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, “ Gündelik yaşam içerisinde en ciddi sorunlarımızın başında trafik kuralları geliyor. Ne yazık ki trafik kuralları tam anlamıyla uygulanmadığı için, trafik kurallarına yeterince uyulmadığı için çok büyük kayıplar veriyoruz. Trafik kazaları, çiğnenmiş kuralların acı bir karşılığıdır. ‘Bir Kural, Bir Hayat Kurtarır’ diye çok güzel bir söz vardır. Hepimizin bu kurallara tam manasıyla uymamız gerekiyor. Bu ciddi problemi ortadan kaldırmak, trafik kazalarını en alt seviyeye çekmek içinde trafik kurallarının özellikle çocuklarımıza erken yaşlarda öğretilmesi gerekiyor. Geçen yıl itibariyle Çocuk Trafik Eğitim Parkımızı tamamlayarak hizmete sunduk. Eğitim-Öğretim yılı içerisinde ilkokul dördüncü sınıflarda okuyan bütün öğrencilerimizi belli bir program dâhilinde buraya getirerek trafik eğitimi verdik. Okulların tatil olmasıyla birlikte bu tür hizmet alanlarının boş kalmaması içinde  ‘44 Günde 44 Cami’ projesini başlattık. Bu proje çerçevesinde Yeşilyurt İlçemizdeki 44 Camide Yaz Kur’an Kursuna katılan 6-12 yaş aralığındaki öğrencilerimizi servislerle alarak buraya getireceğiz, trafik kurallarıyla ilgili teorik ve pratik eğitimler verdikten sonra yeniden servislerle camilerine bırakacağız. Projemiz Ağustos ayının sonuna kadar devam edecek ve her gün bir Camimizdeki Kur’an Kursuna katılan öğrencilerimizi burada misafir edeceğiz. Projemizin uygulanma aşamasında büyük emek sarf eden Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personellerine, projeye destek veren İlçe Müftülüğümüze ve Cami İmamlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN