19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

19 Mayıs 1919, milletimizin tarihinde özel bir gündür.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

19 Mayıs 1919, milletimizin tarihinde özel bir gündür. Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşi tüm yurda yayılmış; genç, yaşlı, kadın, erkek topyekûn başlatılan mücadele bir milletin yeniden doğuşunu sağlamıştır.

Gazi Mustafa Kemal 98 yıl önce bugün, düşman işgali altındaki yurdu kurtarmak için çareyi millette bulmuş, zafere giden yol milletin azim ve inancıyla kat edilmiştir. Milletimiz esarete karşı tüm varlığıyla direnmiş ve tüm dünyaya örnek olan bir mücadeleye imza atmıştır.

19 Mayıs, başarıya ancak milletle ulaşılacağının tarihe düşülmüş bir notudur. Millet desteğine dayanmayan hiçbir mücadele başarıya ulaşamaz. Hükümetlerimiz döneminde yaptığımız tüm işlerde millet iradesini temel aldık, milletin verdiği istikamette ilerledik. Milletin kararıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yolumuza her zamankinden daha hızlı, güçlü ve kararlılıkla yürüyeceğiz.

Bizim gençlerimize inancımız da güvenimiz de tamdır. Bu nedenle gençlerimizin seçme yaşını daha önce 18’e indirmiştik. Yeni anayasa ile birlikte seçilme yaşını da 25’ten 18’e düşürdük. Bilimde, sporda, sanatta, iş yaşamında birçok başarıya imza atan, terör örgütleriyle mücadelemizde ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde istiklali ve istikbali uğruna canını ortaya koyan gençlerimiz, ülkemizin geleceğinde ve yönetiminde de daha fazla söz sahibi olmayı hak etmektedir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte gençlerimizin mecliste daha fazla yer almasını sağlayacak onların dinamizmini tecrübeyle birleştirerek ülkemizin gücüne güç katacağız. Çünkü biz gençlerimize sözde değil özde güveniyoruz.

Geleceğin siyasetçileri, liderleri ve devlet adamları geleceğimiz gençlerimiz arasından çıkacaktır. Bizlerin bıraktığı bayrağı gençlerimiz devralacaktır. Gençlerimizin bu değerli emaneti çalışarak, üreterek daha ileriye götüreceğine, birlik ve beraberlik içinde kültürümüzü ve kadim geleneğimizi sonsuza kadar yaşatacağına ve koruyacağına olan inancım tamdır. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize gençlerimizin başarılarıyla ulaşacak, güçlü ve müreffeh ülkeler arasındaki yerimizi gençlerimizle alacağız.  

Bu vesileyle, başta gençlerimizin olmak üzere halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmetle, şükranla anıyorum.

     Bülent TÜFENKCİ

Gümrük ve Ticaret Bakanı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN